מרץ 8, 2021
אוכל ומתכונים

מתכון: סלמון בצי׳לי תפוז

אין כמו ארוחה קלילה המשלבת דג עם ירקות. רשת גרג קפה מנדבת מתכון קליל ובריא – סלמון בצי׳לי תפוז.

מצרכים ל4 מנות
4 יחי' פילה סלמון (ללא עצמות) 220 גרם
חצי כוס צ'ילי מתוק
כוס מיץ תפוזים
200 גרם שעועית ירוקה שלמה
100 גרם אפונת גינה
בצל סגול בינוני חתוך לרצועות
חצי כרוב לבן קצוץ
4 יחי' גמבה בצבעים שונים
שני גזרים חתוכים לרצועות דקות
250 גרם פטריות
2 כפות שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה:
את דג הסלמון יש להניח על מחבת טפלון עם מעט שמן חם על צד העור של הדג, לכסות לכ- 3-4 דקות (תלוי בעובי הדג) לאחר מיכן להוסיף את רוטב הצ'ילי ומיץ התפוזים ולהנמיך את האש עד לצמצום הרוטב.

להכנת תוספת הירקות:
יש להכניס את כל הירקות אל תוך מחבת רחבה עם שמן חם ולהכניס את הירקות פנימה בסדר הבא, בהפרש של כדקה כ"א: בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה.מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:
יש להניח על הצלחת את הירקות ומעל את דג הסלמון ומעט מהרוטב הנותר שבמחבת. מומלץ לפזר שומשום קלוי מעל המנה.


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו

צוות האתר

מתכוני עוגות בחושות שגם מתחילים יכולים להכין

צוות האתר

מחקר חדש הקורונה הופכת אנשים ל… צמחונים

צוות האתר