פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום, נתח הסלמון נצלה לכדי שלמות מתחת למעטה ירקרק, פריך וטעים השומר על עסיסיות הדג.
מתכון ל- 8 סועדים
רכיבים
1 פילה סלמון במשקל 2-1½ ק"ג עם העור
2 כוסות פירורי פנקו
צרור פטרוזיליה
1/4 צרור שמיר
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות חרדל איכותי
1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
טוחנים פנקו, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל במעבד מזון 3-2 דקות למרקם דק.
מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה, מברישים בחרדל ומפזרים מעל את התערובת הפירורית בנדיבות.
צולים 20 דקות לדרגת עשייה מדיום או 30 דקות לדרגת עשייה מדיום-וול. מגישים מיד.
בתאבון.