מרץ 5, 2021
אוכל ומתכונים

מתכונים ללביבות וסופגניות ספינג' לקראת חג המחנוכה

חג הטיגונים כבר כאן – שניים ממאכלי החג האופייניים הם לביבות וסופגניות, זהו מתכון קליל להכנתן

מתכונים ללביבות וסופגניות ספינג' לקראת חג המחנוכה
צילום : מוטי אזולאי

חנוכה הוא חג הטיגונים. שניים ממאכלי החג האופייניים הם לביבות וסופגניות אותם מטגנים בשמן עמוק, יש האומרים כי זה לזכר נס פח השמן שנעשה בימים ההם.

מוטי אזולאי, שף מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים מציע מתכון ללביבות והסופגניות המסורתיות עם טוויסט עכשווי: לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות הופכות ללביבות טרי קולור העשויות מגזר, ברוקולי , תפוח אדמה ובטטה ומשגעות בטעמן וצבעוניותן המיוחדות והסופגנייה הקלאסית הופכת לספינג' המרוקאי האהוב, המוגש כאן בגירסה אלגנטית בתוספת רטבים מיוחדים .

מצורפים המתכונים.

בתיאבון וחג אורים שמח!!!!

לביבות טרי קולור

החומרים להכנת 6/10 מנות
500 גרם גזר
400 גרם ברוקלי סנפרוסט או בצל ירוק
4 תפוחי אדמה או בטטה
100 גרם מחמאה
10 ביצים
5 כפות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
מעט שמן לטיגון
מלח , פלפל
קורט אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה

1. לשטוף ולגרד את הגזר במגרדת.
2. לקלף, לשטוף ולגרד את התפוח אדמה במגרדת.
3. לקצוץ את הברוקולי בסכין
4. לערבב את כול החומרים בקערה להוסיף את התבלינים
5. להכניס למקרר ל20 דקות על מנת שהירקות יתרככו
6. לחמם מחבת שטוח עם שמן עד לחום בינוני
7. להוציא את התערובת מהמקרר ובעזרת כף להתחיל לטגן. אחרי שמזהיב ניתן להפוך
8. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה או לצד רוטב טריאקי עם שומשום

ספינג אלגנטי

החומרים להכנת 30 יחידות
1 קילו קמח
כף גדושה של שמרים
1כוס סוכר
קורט מלח
שמן
אבקת סוכר

אופן הכנה

1. להכניס את הקמח השמרים והמלח לקערת המיקסר
2. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה להוסיף מים קרים ולהמשיך לערבל. להמשיך להוסיף מים עד לקבלת בצק רך וגמיש. לכבות את המיקסר
3. לכסות את קערת המיקסר עם הבצק ולתת לבצק לנוח לתפיחה במשך 30 עד 45 דקות
4. לשים על הגז סיר עם שמן עמוק ולחמם לחום בינוני עד גבוה
5. להרטיב את הידיים בשמן ליצור עיגול עם חור באמצע להכניס לשמן ולטגן.
6. להוציא עם כף מחוררת, לנער מהשמן מעל לסיר. לספוג את השמן עם נייר מגבת.
7. לסדר במגש ולפזר אבקת סוכר מעל או סוכר רגיל.
8. ניתן להכין כדורים קטנים ויפים ולשפד אותם על שיפוד עץ.
הצעת השף לשדרוג המנה: לטבול בציפוי סוכריות / דבש / דבש עם סוכר…שוקולד כיד המלך

בתיאבון וחג חנוכה שמח!!!!


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו

צוות האתר

מתכוני עוגות בחושות שגם מתחילים יכולים להכין

צוות האתר

מחקר חדש הקורונה הופכת אנשים ל… צמחונים

צוות האתר