המתכון קל, מהיר ונוח להכנה. יכול לשמש גם לארוחה חגיגית עם רטטוי, זיתי תסוס, פתיתי פטה ופירורי לחם קלויים.
מתכון מאת : מאיה דרין
חומרים ל-4 מנות:
1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן
1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד
1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד
2 יח' פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד
6 שיני שום כתוש
8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות
1/2 כוס שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
3/4 כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה
2 שיני שום כתושות
שמן זית לפי הצורך
להגשה:
4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת
חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים
אופן ההכנה:
- מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת מקפיצים את הירקות לפי הסדר במחבת, תחילה הבצל, אחר כך
מוסיפים למחבת את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום. - מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
- בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
- מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
- מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.