ראשי / המגזין אשדוד / אוכל ומתכונים / מתכון לפסטה סתווית וצבעונית

מתכון לפסטה סתווית וצבעונית

לרגל עונת הסתיו, מותג הפסטה המוביל "ברילה", מציע מתכון פסטה צבעונית וטעימה.
צוות האתר | יום שלישי - 10/10/17 - 10:24
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone
פסטה סתוית עם רטטוי, זיתי תסוס, פתיתי פטה ופירורי לחם קלויים צילום - רונן מנגן

המתכון קל, מהיר ונוח להכנה. יכול לשמש גם לארוחה חגיגית עם רטטוי, זיתי תסוס, פתיתי פטה ופירורי לחם קלויים.

מתכון מאת : מאיה דרין

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת פסטה קצרה (500 גרם) של ברילה, מבושלת לפי הנחיות היצרן

1 בצל קלוף, חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 חציל קטן, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח' זוקיני, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח' פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות מאוד

2 יח' פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות מאוד

6 שיני שום כתוש

8 זיתי תסוס מגולענים וחתוכים לפרוסות

1/2 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לקישוט:

3/4 כוס פירורי לחם

חופן פטרוזיליה

2 שיני שום כתושות

שמן זית לפי הצורך

 

להגשה:

4 כפות גדושות גבינת פטה משובחת ומגוררת

חופן עליי אורגנו ובזיליקום טריים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 1/4 כוס שמן זית במחבת מקפיצים את הירקות לפי הסדר במחבת, תחילה הבצל, אחר כך
    מוסיפים למחבת את החצילים, הפלפלים, הקישואים והשום.
  2. מוסיפים את שארית השמן לפי הצורך בעת טיגון הירקות.
  3. בינתיים טוחנים פירורי לחם, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח ופלפל. קולים במחבת יבשה את תערובת פירורי הלחם.
  4. מוסיפים לרטטוי זיתים, מתבלים את הרטטוי במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחדיו.
  5. מפזרים גבינת פטה, מקשטים בעליי אורגנו ובזיליקום ומגישים.

תגובות

X