יחי זינו – השף האשדודי שזכה לפרגון ממגזין האוכל הנחשב

יחי זינו - מייסד, שף מנהל ושותף במסעדת פסקדו הכשרה באשדוד זכה לכתבה מפרגנת במיוחד במגזין האוכל הנחשב על השולחן. "“פסקדו לא נפתחה כמסעדת דגים. הגשנו בהתחלה כל מיני סוגי אוכל כשר, ועם השנים קיבלתי קצת אומץ והחלטתי שאני רוצה להיות אורטופד ולא רופא משפחה" הוא סיפר למגזין
יחי זינו - השף האשדודי שזכה לפרגון ממגזין האוכל הנחשב

על השולחן הוא מגזין האוכל המצליח והמוערך ביותר בישראל – כלי תקשורת מרכזי בקרב שפים, מסעדנים וחובבי גסטרונומיה. המגזין יוצא לאור מדי חודש על נייר כרומו מהודר בצבע מלא. בעל השולחן כותבים טובי המומחים בתחומי הגסטרונומיה השונים, והוא כולל כ-60 מתכונים מדי חודש. בגיליון האחרון בחרו האנשים במגזין הנחשב להכין כתבת פרופיל מפרגנת על יחי זינו שהוא מייסד, שף מנהל ושותף במסעדת פסקדו הכשרה באשדוד. זינו בן 34, נשוי + 2 ומוכר כאחד השפים הבכירים שהעיר אשדוד הוציאה.

הוא נולד באשדוד למשפחה מרוקאית והעביר את ילדותו בשחייה ובצלילה בים. בגיל 15 הגיע לעבודה במסעדה ראשונה שלו כשוטף כלים ב”קפה פאזל” אצל אורן אוחנה. אחר כך עבר למסעדת “טרין” היבנאית, המתמחה בדגים ופירות ים, עבד בגלגול הקודם של “פסקדו” והשתלם ב”צפרה” אצל אבי קונפורטי. פתיחת פסקדו לפני שמונה שנים הייתה אחד המהלכים המהירים ביותר בחייו המקצועיים, לאחר שמסעדת פסקדו המקורית עמדה למכירה והוא החליט להכנס להרפתקה בתוך יומיים ביחד עם האחים ז’אנו – משפחת דייגים וסוחרי דגים בדרום, שאותם הוא מכיר מילדותו. ערן ז’אנו, בן המשפחה, עובד איתו גם כיום במסעדה.

“פסקדו לא נפתחה כמסעדת דגים. הגשנו בהתחלה כל מיני סוגי אוכל כשר, ועם השנים קיבלתי קצת אומץ והחלטתי שאני רוצה להיות אורטופד ולא רופא משפחה, ובחרתי להתעסק בדגים ולא בשום דבר אחר. וזה נורא עזר לי ההתמקצעות” הוא סיפר למגזין על השולחן

את הראיון המלא ב"על השולחן" תוכלו לקרוא בקישור הבא: כניסה לכתבה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך