חומרים – מתכון ל 4 סועדים:
קילו של פילה דג לבן נקי מעור ועצמות פרוס לרצועות בעובי של 1 ס"מ
שקית אבקת טמפורה (ניתן להשיג בכל סופרמרקט )
1 קילו תפו"א (קליפה אדומה )
צרור פטרוזליה
2 שיני שום פרוסות
4\1 כוס שמן זית
2\1 ליטר שמן קנולה לטיגון הדג
אופן הכנה:
מבשלים את תפו"א במים עד לריכוך מלא ומקררים, חותכים לסירות מתבלים בשמן זית פטרוזליה ושום ומעבירים לתבנית אפייה, מכניסים לתנור במצב גריל ל-15 דקות בערך.
בסיר גבוה מחממים על אש נמוכה את השמן לדג.
מכינים את בלילת הטמפורה לפי ההוראות ההכנה בגב האריזה.
מעבירים את רצועות הדג לבלילת הציפוי ומשם אחד אחד לתוך השמן החם.
ממליחים וסופגים שאריות שמן ומגישים לצד תפו"א ורטבים אהובים (קטשופ ,מיונז ,וכו')