מתכון: פילה סלמון שלם בקראסט

רשת טיב טעם, מציעה מתכון מפנק - פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום
צילום: דניאל לילה

פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום, נתח הסלמון נצלה לכדי שלמות מתחת למעטה ירקרק, פריך וטעים השומר על עסיסיות הדג.

מתכון ל- 8 סועדים

רכיבים
1 פילה סלמון במשקל 2-1½ ק"ג עם העור
‏2 כוסות פירורי פנקו
צרור פטרוזיליה
‏1/4 צרור שמיר
‏3 שיני שום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏3 כפות חרדל איכותי
‏1 כוס תערובת עלים שלמים של נענע, כוסברה, פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
‏טוחנים פנקו, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל במעבד מזון 3-2 דקות למרקם דק.
‏מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה, מברישים בחרדל ומפזרים מעל את התערובת הפירורית בנדיבות.
‏צולים 20 דקות לדרגת עשייה מדיום או 30 דקות לדרגת עשייה מדיום-וול. מגישים מיד.

בתאבון.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך