דג הלברק מתאים לכל שיטות הבישול, הטיגון והצלייה בשרו רך ועדין והוא עשיר באומגה 3 ובאומגה 6, ומגיע על מצע ספגטי הידוע כמזון טעים ומנחם לערבים הקרירים. השילוב בין השניים יוצר איזון מדויק המונע את תחושת הכבדות ונפיחות.
מרכיבים (למנה):
פילה לברק טרי
קורט מלח
קורט פלפל גרוס
250 גר' פסטה ספגטי
שמן זית
חופן אפונה ירוקה (סנפרוסט)
6 חצאי זיתי קלמטה
כף מיץ לימון
כפית שום כתוב
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף קוביות עגבנייה
כף שקדים פרוסים קלויים
אופן הכנה:
מרתיחים סיר עם מים לספגטי. מחממים מחבת, מניחים את הפילה עם העור במחבת, מפזרים מלח ופלפל גרוס, מנמיכים את האש ומכסים.
מחממים מחבת לספגטי, שמים שמן זית וקוביות העגבנייה מוסיפים את חופן האפונה וחצאי הזיתים ומקפיצים במחבת מוסיפים את הספגטי מוסיפים שמן זית עם המיץ לימון, פטרוזיליה (כף 1) והשום כתוש.
אופן הרכבת המנה:
מניחים בצלחת את הספגטי וכל מרכיביו הנלווים, מניחים מעל את הפילה לברק ומורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית ופטרוזיליה. מפזרים מעל הכול שקדים פרוסים קלויים.