לכבוד פורים – מתכון לאוזני המן מושלמים!

חג פורים בפתח, רשת בתי הקפה ביגה מציעה בסניפיה מגוון אוזני המן פריכים בטעמים קלאסיים וגם ללא גלוטן. לצד הקפה ולמשלוחי מנות מפנקים. בנוסף, חולקת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן עם מגוון מילויים לבחירה כמו: שוקולד, תמרים, חלווה, פרג ועוד.
נועם ברזני">נועם ברזני | יום שני - 04/03/19 - 4:53
צילום: שטרסטוק

 מתכון לאוזני המן:

חומרים לבצק:

420 ג קמח לבן

200 ג חמאה רכה בטמפרטורת החדר

120 ג אבקת סוכר

1 ביצה גודל L

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

הכנת הבצק:

מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת

בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

עיצוב ומילוי: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס" מ, מניחים כפית מילוי שאוהבים(שוקולד, תמרים, חלבה או פרג) במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.

אפיה:

מניחים בתבנית מרופדת עם נייר אפיה במרווחים של 2 סמ.

אופים כ 15 דקות עד הזהבה.

מצננים היטב וזורים אבקת סוכר בנדיבות. ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

אולי גם זה יעניין אותך