כבוד לאשדוד: עו"ד חני בן-שמחון קיבלה הצעה להעביר הרצאות ברחבי הארץ בעניין תאונות עבודה

לאחר שהטביעה חותם במספר תיקים מורכבים בעניין תאונות עבודה, עו"ד חני בן שמחון, ממשרד עורכי הדין בלטר-בן שמחון, קיבלה הצעה מארגון גדול ונחשב בארץ, להעביר הרצאות מקיפות בעניין זה. מדובר בהרצאות מקצועיות שיועברו מול מאות עובדים ברחבי הארץ במוסדות ומפעלים גדולים
עורכת דין

עו"ד חני בן-שמחון ביססה את מעמדה כאחת מעורכות הדין המקצועיות והמוערכות סביב תביעות בעניין תאונות עבודה. עכשיו יש לזה גושפנקא מצד ארגון גדול בארץ, שביקש מעו"ד בן-שמחון להעביר הרצאות בעניין זה לציבור העובדים בארגון ברחבי הארץ.

עו"ד בן-שמחון ציינה בהקשר זה כי "תאונת עבודה היא תאונה אשר נגרמה במהלך העבודה, בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממנה. ישנם שני סוגים של פגיעות בעבודה. ישנה פגיעה בעבודה עקב תאונת עבודה, וכן ישנה פגיעה בעבודה עקב מחלת מקצוע. מחלת מקצוע הינה מחלה אשר נמצאת ברשימת מחלות ספציפיות המפורטות בתקנות הביטוח הלאומי. חשוב לדעת כי גם תאונה אשר נגרמה בזמן השתלמות או פעילות חברתית מטעם מקום העבודה, יכולה להיחשב כפגיעה בעבודה".

עו"ד בן-שמחון אומרת כי "במקרה של תאונת עבודה, יש לפנות לביטוח הלאומי ולדווח על הפגיעה בעבודה. לאחר הכרת המוסד לביטוח לאומי במקרה התאונה כפגיעה בעבודה, ישלם המוסד לביטוח לאומי לנפגע דמי פגיעה בגובה 75% מהכנסתו של הנפגע עד מקסימום 90 יום, זאת עבור "חופשת המחלה" של הנפגע. במקרה שמדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה את ההפרש של ה-25% מהכנסתו של הנפגע תשלם חברת הביטוח אשר מבטחת את הרכב בביטוח חובה. במקרה של תאונת עבודה יש להחתים את המעסיק על טופס פגיעה בעבודה ב"ל 250. בטופס זה על המעסיק לדווח למוסד לביטוח לאומי על נסיבות הפגיעה של העובד. עם טופס זה יש להגיע לקופ"ח ולהציג לרופאים המטפלים בפגיעה או במחלה על מנת לקבל את אישורי המחלה לנפגע בעבודה. חשוב לשמור כל תיעוד רפואי וכל אישור רפואי, הפנייה, אבחון ומרשם".

עו"ד בן-שמחון מציגה את השלבים לטיפול בתאונת עבודה: "תיעוד הפרטים – יש לתעד מלוא פרטי נסיבות האירוע ובמידת הצורך אף לצלם את זירת האירוע. עדי ראייה – במידה ויש עדים לאירוע יש לתעד את פרטי העדים, שם ומספר טלפון. קבלת טיפול רפואי באופן מיידי – מיד לאחר האירוע יש לפנות לחדר מיון/ מוקד "טרם"/ רופא קופ"ח, בבדיקה יש לציין כי מדובר בתאונת עבודה. החתמת המעסיק על טופס ב"ל 250 בטופס זה מדווח המעסיק על הפגיעה. אישורי מחלה – יש לפנות לקופ"ח עם טופס ב"ל 250 ולקבל אישור מחלה. אישורים נוספים – אם מדובר בתאונת דרכים עליכם לדווח עליה למשטרה ולציין שמדובר בתאונת עבודה. יש לקבל "אישור משטרה" ובו מופיעים פרטי הנפגעים. תיעוד רפואי – יש לשמור את כל התיעוד הרפואי. קבלות והוצאות – יש לשמור את כל הקבלות ולתעד את כל ההוצאות. פנייה לעו"ד – מומלץ לפנות לעו"ד על מנת שיפעל למיצוי מלוא זכויות הנפגע. תביעה לביטוח לאומי – יש להגיש תביעה לנפגעי עבודה לא יאוחר מ-12 חודשים מיום הפגיעה. כמו כן יש לשמור העתק של כל מסמך שהוגש לביטוח לאומי".

עו"ד בן-שמחון מציינת גם את ההקשר החשוב בעניין תאונת דרכים שיכולה להיחשב בחלק מהמקרים גם תאונת עבודה: "תאונת דרכים תחשב כתאונת עבודה, כאשר התאונה בה מעורב הנפגע היא תאונת דרכים במהלך ובמסגרת העבודה, בין אם הוא עובד במקצוע המחייב נהיגה כגון נהג אוטובוס או שליח, או בין אם הוא נוסע ברכב ואינו נוהג בו כגון מורה נהיגה או בנסיעה במונית לפגישת עבודה, תחשב הפגיעה לתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה. בנוסף, תאונה שארעה תוך כדי נסיעה ממקום העבודה, או בדרך מעבודה אחת לעבודה אחרת, למי שעובד בשתי עבודות, תיחשב כתאונת עבודה. כך גם בדרך מהעבודה הביתה ובלבד שמדובר במסלול רגיל וללא סטיות למטרות אחרות. תאונת דרכים לא תוכר כתאונת עבודה אם בדרך לעבודה או מהעבודה חלה סטייה של ממש מהדרך המקובלת, שלא למטרת מילוי התפקיד או מילוי החובות כלפי המעביד במסגרת העבודה".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך