מתכון: עוגת הגבינה הקרה הטובה ביותר

המותג הקולינארי מאסטר שף מציע לקיץ החם מתכון לעוגת גבינה קרה. מתאימה כקינוח לכל ארוחה ואירוח.
צוות האתר | יום ראשון - 01/07/18 - 10:40
צילום: אפיק גבאי

חייבים להכין מראש ולתת לעוגה הזדמנות להתייצב. אפשר להגיש עם ציפוי חגיגי של שמנת חמוצה ופירות יער או לחילופין לפזר פירורים של עוגיות על פני העוגה.

<strong>חומרים לעוגה בקוטר 22 ס״מ:</strong>
לבסיס:
200 גרם עוגיות שוקולד צ׳יפס
70 גרם חמאה מומסת

<strong>לשכבת הגבינה:</strong>
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילה פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי

<strong>לציפוי שמנת ופירות אדומים:</strong>
2 גביעי שמנת חמוצה (עדיף ״של פעם״)
4 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
סלסילת דובדבנים ו/או פירות יער

<strong>אופן ההכנה: </strong>
מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים במקפיא.

מכינים את מלית הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עם פודינג וסוכר במשך 3 דקות לקבלת קרם. לאחר מכן, טורפים את הגבינות למרקם אחיד, מוסיפים אותן לקרם ומערבלים במהירות נמוכה.

יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס, מכסים ומעבירים למקרר למשך 8 שעות להתייצבות. שעה-שעתיים לפני ההגשה מומלץ להעביר למקפיא כדי להקל על חילוץ העוגה מהתבנית.

מכינים את הציפוי לעוגה: מערבבים שמנת חמוצה עם 2 כפות סוכר ומורחים על פני העוגה.

מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר, מיץ וקליפת לימון ויוצקים על פני העוגה.


תוכנית הבוקר עם שי מלול

X