מרץ 5, 2021
אוכל ומתכונים

מתכון לכדורי שוקולד כשרים לפסח

לקראת חג הפסח חברת כרמית מנדבת מתכון מפנק לכדורי שוקולד כשרים לפסח. המתכון עשיר בשוקולד וקל להכנה.

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה)

 

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר

ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.
  3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.
  4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה/סיר מים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

מתכון לחמין מקרוני עם אסאדו

צוות האתר

מתכוני עוגות בחושות שגם מתחילים יכולים להכין

צוות האתר

מחקר חדש הקורונה הופכת אנשים ל… צמחונים

צוות האתר