מתכון להכנת לביבות בטטה

מתכון כייפי להכנת לביבות בטטה יחד עם הילדים, מאת רשת קפה ביגה.
מתכון להכנת לביבות בטטה
לביביות בטטה, צילום: אנטולי מיכאלו

רשת קפה ביגה מעניקה מתכון בריא וטעים שכולם אוהבים המתבסס על הבטטה הידועה כירק אהוב על ילדים, בשל היותו מתקתק ועם זאת  מעניק ויטמינים רבים לגוף, במיוחד וטוב לאכילה במיוחד בימים הקרים.

מתכון פשוט וקל להכנה כך שניתן לשתף את הילדים בהכנתו וליצור זמן משפחתי חוויתי.

מתכון לביבות בטטה

מרכיבים: (עבור 30 יח')
1 קילו בטטה
30 גרם בצל ירוק קצוץ
70 גרם צ׳ילי מתוק
20 גרם סויה
3 גרם תימין
10 גרם מלח
5 גרם פלפל לבן
200 גרם פנקו

אופן הכנה: 

מכניסים את הבטטות המקולפות  לסיר מים רותחים עד שהבטטות הופכות רכות  ( ניתן לבדוק על ידי הכנסת סכין לתוך הבטטות ברגע שהסכין נכנסה חלק הן מוכנות).
מעבירים את הבטטות דרך מסננת, ובמעיכות קטנות מורידים מן הבטטות את הנוזלים כאשר היא עדיין בתוך המסננת.
מניחים  את הבטטות בקערה גדולה ומועכים אותה בעזרת מזלג עד למרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט לקמח תירס ומערבבים היטב  מכינים קערה קטנה נוספת עם קמח התירס.
מחממים תנור ל150 מעלות
משמנים את הידיים במעט שמן  ויוצרים  כדורים של 40 גרם מהתערובת,
ומצפים כל כדור בקמח תירס. מועכים בעדינות את כדורי הבטטה לכדי לביבה.
מסדרים את כל הלביבות על מגש אפייה ומכניסים לתנור למשך רבע שעה

המלצת הגשה: שמנת חמוצה או צ׳ילי מתוק

בתיאבון….

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך