אוזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה / שף קונדיטור ארז עמוס
לבצק לינזר:
750 גרם קמח
500 גרם חמאה
20 גרם א. אפיה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים
60 גרם סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים
אופן ההכנה:
מערבבים יחד חמאה + סוכר+ סוכר וניל
מוסיפים ביצים ובוחשים
מוסיפים קמח+ אבקת אפיה+ שקדים טחונים
לישה קצרה.
לעטוף בניילון ולקרר
מלית מקרונים ואמרנה:
330 קמח שקדים
330 אבקת סוכר
110 חלבון
200 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
אופן ההכנה:
ללוש את קמח השקדים+ א. הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא
להוסיף את דובדבני האמרנה
אופן הכנת אוזני המן:
לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי
להניח מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק
לאפות ב180 מעלות כ-15 דקות
לצנן ולפזר אבקת סוכר מעל
ניתן לעטר בשקדים מקורמלים