המנה הזו לא רק משדרת ביתיות וחום אלא גם משתלבת באופן מושלם עם המסורת של ליל הסדר – חגיגה של טעמים שכולם יזכרו. יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם , מציע פרשנות ים תיכונית למתכון פאי רועים האירי המפורסם:
מצרכים למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
חצי קילו בשר בקר עם 30% שומן כבש
כפית עלי טימין טרי
כפית זרעי שומר (אופציונלי)
כפית מלח
כפית פלפל לבן טחון
כפית סומק טחון
כפית כמון טחון
חצי כפית קינמון טחון
כף רוטב וורצ'סטר
2 כפות שום קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
כף קמח כוסמין
1 כוס מים
1 כוס אפונה וגזר טבע פרוסט
חצי כוס חומוס טבע פרוסט
מצרכים לפירה:
1 קילו תפוחי אדמה לבן קלוף חתוך לקוביות של 2 סמ
200 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס חלב שקדים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מוסקט טחון
חצי כוס גבינת גרוייר מגורדת ( אופציונלי)
הוראות הכנה:
למילוי:
לחמם תנור ל200 מעלות (או 180 טורבו)
לטגן במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה
להוסיף את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר
לסנן במסננת דקה כ2 דקות ולהחזיר למחבת
להוסיף את המלח ותבלינים לערבב כ2 דקות
להוסיף רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות
להוסיף ירקות לעוד 2 דקות
להניח בצד
לפירה :
לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות)
לסנן את המים
למעוך בכל צורה שאתה עושים פירה
לערב בכף עץ את שאר המרכיבים
להרכבה:
בתבנית 24*24 לפזר את המילוי בצורה אחידה
מעליו את הפירה , לעבור עם מזלג על הפירה וליצור חריצים בצורת שורות.
להכניס לתנור ללא כיסוי ל- כחצי שעה