מתכון לעוגת דבש עם טוויסט מפתיע – המשפחה תחסל לכם את העוגה הזה

ראש השנה מתקרב, וזה הזמן לחשוב על המתכונים שימלאו את שולחן החג. עוגת הדבש הקלאסית היא כוכבת ידועה של ארוחת החג, אבל מה אם השנה נפתיע עם תוספת מיוחדת שתשדרג את העוגה המסורתית?

הכירו את עוגת הדבש עם תוספת של אגוזים מקורמלים ותפוחים מסוכרים – שילוב מנצח של מתוק וקריספי שיעניק לעוגה הקלאסית טוויסט ייחודי.

למה דווקא אגוזים ותפוחים?

עוגת דבש היא סמל המתיקות של השנה החדשה, אבל לעיתים היא עלולה להיות כבדה במרקם. הוספת אגוזים מקורמלים ותפוחים מסוכרים לא רק משדרגת את הטעם, אלא גם מוסיפה מרקם מעניין – השילוב בין הרכות של התפוחים והקריספיות של האגוזים יוצר עוגה עשירה ומגוונת.

מרכיבים לעוגת הדבש המשודרגת:

  • 1 כוס דבש
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קפה חזק (או תה עם קינמון)
  • 2 1/2 כוסות קמח
  • 1 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון

תוספת מיוחדת:

  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/2 כוס תפוחים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות סוכר חום

הוראות הכנה:

  1. מקרמלים את התפוחים והאגוזים: במחבת גדולה מחממים את החמאה על חום בינוני, מוסיפים את התפוחים והאגוזים, ומפזרים עליהם את הסוכר החום. מערבבים עד שהסוכר נמס והכל מתקרמל. מניחים בצד להתקרר.
  2. מכינים את הבלילה: מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה גדולה. בקערה גדולה טורפים את הדבש, השמן והסוכר החום עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  3. מוסיפים את הביצים והקפה: טורפים פנימה את הביצים אחת אחרי השנייה, ולאחר מכן מוסיפים את הקפה הקר או התה עם הקינמון ומערבבים עד שהכל נטמע.
  4. מערבבים את החומרים היבשים: בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, הג'ינג'ר והציפורן.
  5. מאחדים את התערובות: מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  6. מוסיפים את התוספות המיוחדות: שומרים מעט מהתפוחים והאגוזים לקישוט, ומערבבים את השאר בעדינות לתוך הבלילה.
  7. אופים: יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  8. קישוט: לאחר שהעוגה התקררה מעט, מפזרים מעל את יתרת התפוחים והאגוזים המקורמלים.

טיפים לשדרוג:

  • ניתן להוסיף מעט גרידת תפוז לבלילה כדי להעניק לעוגה ארומה רעננה.
  • אפשר להגיש לצד העוגה כדור גלידת וניל או קצפת ביתית כדי להעצים את החוויה המתוקה.

עוגת הדבש הזו עם התוספות המיוחדות היא דרך מושלמת לפתוח את השנה החדשה עם מתיקות ייחודית. השילוב בין המרקמים והטעמים מעניק לעוגה המסורתית טאץ' מודרני ומפתיע, שיגרום לכל האורחים סביב השולחן להתפעל. בואו להפתיע את המשפחה השנה עם עוגת דבש שלא ישכחו!

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך