מי מאתנו לא מכיר ואוהב את האורז הפרסי הטעים, הידוע בצבעו הצהוב, עם אותה שכבה של פרוסות תפוחי אדמה קראנצ'ית, שהופכים את הסיר על צלחת הגשה וכולם מתמוגגים מהטעם, הריח, הצבע והיופי!
לרגל השקת אורז פרסי אותנטי של המותג הקולינארי מאסטר שף, סבתא נעימה חנוכי – ממושב שדה אליעזר שבצפון הארץ, חושפת את המתכון האורגינלי מהמטבח הפרסי להכנת אורז פרסי אותנטי, וגם בימים קשים אלו נשות המושב הממוקם בגליל העליון נרתמות ומבשלות מנות חמות לחיילי צה"ל ולכוחות הביטחון.
מתכון אורז פרסי
ממטבחה של נעימה חנוכי מושב אליעזר
מצרכים:
1 קילו אורז פרסי של מאסטר שף
3 כפות מלח
1/4 כפית כורכום
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
- להרתיח בסיר גדול מים 3 ליטר מים.
- לשטוף את האורז לפני הבישול במי ברז.
- כשהמים רותחים על להבה רגילה: להוסיף את הכורכום, המלח והאורז ולערבב היטב ובעדינות כדי שלא ייווצרו גושים. לא לסגור את הסיר רק לערבב בעדינות.
- כשהאורז רך, אך לא רך מדי, (מומלץ לטעום גרגר אחד) אחרי כ – 20 דקות לסנן את האורז. יש לשים לב שלא יהפוך "לדייסה".
- לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עגולים.
- לשמן סיר רחב ונמוך (או מחבת רחבה וגבוהה).
- לחמם מעט את השמן ואז להניח את תפוחי האדמה בתחתית הסיר.
- לטגן את תפוחי האדמה עד השחמה קלה, ואז להפוך עד שהם שחומים משני הצדדים.
- להוסיף את האורז המוכן לסיר עם תפוחי האדמה.
- במקביל – להרתיח חצי כוס שמן בסיר קטן.
- להוסיף לשמן לפני שרותח בסיר הקטן כוס מים.
- להוסיף את השמן והמים הרותחים לסיר עם האורז ותפוחי האדמה
- לכסות את הסיר ולהשאיר לחצי שעה על להבה נמוכה.
לצלחת ובתיאבון!
כשרות האורז הפרסי של מאסטר שף:
בד"צ בית יוסף ואגודת ישראל.