לרגל פורים: מתכון בייתי להכנת אוזני המן ללא גלוטן במילוי שוקולד או ממרח תמרים

לצליאקים, שוחרי הבריאות ורבים אחרים שמעדיפים את התפריט שלהם ללא גלוטן, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה, רן בן דוד, מציע מתכון מנצח של אוזני המן ללא גלוטן, קל מאוד להכנה וטעים במיוחד
אוזני המן של ביגה. צילום: אמיר מנחם

מצרכים:

220  גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
30  גרם שקדים טחונים
50 גרם קורנפלור
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1  ביצה  L
2-3  כפות חלב (במידת הצורך)

גרידת לימון 

למלית : ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר

לקישוט : אבקת סוכר 

אוזני המן ללא גלוטן ביגה, צילום :יח"צ

הוראות הכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  6. ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
  7. מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
  10. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

רשת ביגה המתמחה במאפים המיוצרים בעבודת יד קפדנית, משיקה לחג הפורים  מארז של אוזני המן איכותיים בטעמים שונים – ללא גלוטן.  

 

בתאבון !

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

אולי יעניין אותך