פרמטרים חשובים בבחירת סט סכינים איכותי
אם החלטתם בכל זאת להשקיע ולרכוש סט סכינים איכותיות למטבח, או אפילו להשקיע בסכין שף, אחת יוקרתית וטובה, אספנו בעבורכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לעשות את הבחירה הנכונה.
- בראש ובראשונה חשוב מאוד לדעת ולהכיר שיש מגוון רחב של סכינים בשוק, ולא מעט סוגים, כאשר כל סוג ישמש אתכם לטובת חיתוך של חומר גלם אחר. הסכינים הפופולאריות ביותר שתמצאו בכל חנות הן: סיכיני קילוף, סכיני שף, סכין מריחה, סכין סטייק, סכין גבינה, סכין פילוט ועוד. אין שום צורך לרכוש את כל סוגי הסכינים, אלא רק את אלו שיהיו אצלכם בשימוש כמובן. איך תדעו? הכלל אומר שלהב משוננת תתאים בעיקר לחיתוך של חומרי גדם קשים כמו בשר או כיכר לחם, ואילו להב ישרה תתאים יותר לחיתוך דברים רכים כמו ירקות.
- סט סכינים איכותי ניתן למצוא במחיר גבוה וגם במחיר נמוך יותר. כאמור, סכין פחות איכותית תהיה פחות נוחה ונעימה לעבודה, אבל גם אין צורך ללכת על הסכין היקרה ביותר כל עוד אתם לא שפים של מסעדת יוקרה. החליטו על תקציב מתאים, ורכשו לעצמכם סכינים איכותיות במסגרת מחיר אותו תרצו להשקיע. אם אתם זקוקים ליותר מסכין אחת, הגדירו את התקציב הכולל, ובחרו לכם כמה סכינים בהתאם.
- כל סכין טובה ואיכותית מאבדת את החדות שלה בשלב מסויים, וזקוקה לתחזוקה שוטפת על מנת להמשיך ולעבוד ביעילות. סכין איכותית תאפשר לכם לעשות שימוש לאורך זמן לפני שתישחק ותזדקק להשחזה.
- אם אתם מעוניינים לשמור על הסכינים שלכם לאורך זמן, הקפידו לרחוץ אותן היטב בתום השימוש. אמנם לא מעט סכינים מאובזרים בפלדת אל חלד, אבל כל פלדה סופה להישחק ולהעלות חלודה, ולכן מומלץ לא להשאיר אותה בכיור לשטיפה עתידית כמו שאר הכלים, אלא לרחוץ באופן מיידי. נוסף על כך, מומלץ לא להכניס סכינים איכותיות לשטיפה במדיח, מאחר וחומרי הניקוי עשויים לפגום בפלדה. הכי בטוח לנקות את הסכין באמצעות סבון כלים סטנדרטי וסקוץ כמה שיותר עדין, על מנת למנוע שריטות.
- לבסוף, חשוב להקפיד לבדוק את האחריות שמתקבלת בעת רכישת הסכין. סכין איכותית ויוקרתית של חברה מוכרת לרוב תזכה אתכם באחריות לכל החיים או במסגרת היצרנית הבנילאומית של סט הסכינים או במסגרת היבואן.