יולי 27, 2021
אוכל ומתכונים

חוגגים שבועות עם מתכון ללזניה גבינות

חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם חולקת מתכון לחג השבועות עשיר בטעמים וקל להכנה –  לזניה וגבינות

צילום: יח"צ ישרקו טיב טעם

מרכיבים:

500 מ"ל רוטב בשמל וירג'יליו VIRGILIO

1/4 כפית תבלין אגוז מוסקט

רוטב עגבניות:

400 גר' עגבניות מרוסקות Ortolina  

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול

2 שיני שום

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית תבלין אורגנו יבש

 

תערובת גבינות:

100 גרם גבינת מוצרלה 

100 גרם גבינת אמנטל צרפתי Paysan Breton

100 גרם פרמז'נו רג'אנו VIRGILIO

חבילת פסטה ללזניה גראפאלו GAROFALO  

 

אופן הכנה:

רוטב עגבניות: לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף שיני שום חתוכים גס ולטגן עוד דקה. להוסיף את שאר מרכיבי רוטב העגבניות, לערבב ולתת להתבשל יחד עד לאיחוד טעמים באש נמוכה כ-20 דקות, לערבב מידי פעם.

את רוטב בשמל וירג'יליו יש  לערבב היטב בקערה יחד עם תבלין המוסקט.

תערובת גבינות: יש לגרד את כל הגבינות ולערבב לתערובת אחת אחידה.

 בתבנית רחבה לסדר את המרכיבים לפי הסדר הבא:

שכבת רוטב עגבניות, שכבת דפי לזניה, שכבת רוטב עגבניות, שכבת בשמל, שכבת תערובת גבינות. לחזור על הפעולה עד מסיימים עם שכבה אחרונה בתערובת גבינות.

להכניס מכוסה בנייר אפיה לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות, לאחר כחצי שעה, להוריד כיסוי ולהמשיך באפיה עוד כ-15 דקות עד השחמה.


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

תזונה טבעונית וצמחי מרפא

צוות האתר

מה הם שני סוגי דיאטה חדשים שיכולים לתמוך אורח חיים בריא?

צוות האתר

מתכון לחג שבועות: פסטה טליאטלה פלייה א-פיאנו ברוטב קוואטרו פרומג׳יו

חי חביב