אפשר לגוון את התוספות ומה שהעוגה מכילה ולהעניק לה מראה ומורכבות של מנות של סושי ברים נחשבים, אפילו בתל אביב, די בקלות. אפשר שהיא תהיה כשרה או שלא, הכול לפי הטעם האישי שלכם.
מרכיבים
מתאימים לעוגה ברינג (תבנית) של 20 – 22 ס"מ.
- שני מלפפונים חתוכים לפרוסות דקיקות
- גזר פרוס לפרוסות דקיקות
- ביצי סלמון שטופות (מהמלח) מתובלות במעט רוטב סויה דל נתרן
- 250 גרם פילה סלמון טרי, פרוס דק או שבבי סלמון מאודה, אם אתם לא רוצים להשתמש בדג טרי
- כל מילוי אחר שאתם אוהבים
- גיליון אחד של אצת נורי, קרוע לקרעים יחסית קטנים, שיאפשרו חיתוך נח של העוגה
- 8 כוסות אורז מבושל לסושי: חצי מתובל בחומץ אורז וחצי מתובל באומסו (אם יש לכם – זה מעין חומץ שזיפים).
כדאי להוסיף לאורז גם תבלינים יפניים שאפשר למצוא במכולות סיניות ובחנויות אסיאתיות, למשל בתל אביב באזור שוק הכרמל או בתחנה המרכזית החדשה ובחנויות ומעדניות מתמחות.
הכנה
- מרפדים בניילון נצמד תבנית קפיץ בקוטר 20 – 22.
- מניחים שכבה אחידה בגובה מחצית התבנית של אחד מסוגי האורז ודוחסים בצורה שווה כלפי מטב בכפות ידיים לחות או בעזרת עיגול של נייר אפיה
- מעל האורז מניחים שכבה של שבבי נורי ומעליהם שכבת מלפפונים דקה, ירקות נוספים או תוספת אחרת – לא שכבה עבה מדי!
- מניחים שכבת אורז נוספת ודוחסים כלפי מטה – לא בכוח, רק להידוק – עד שאורז הוא בגובה התבנית.
- הופכים את התבנית על כלי הגשה, פותחים אותה ומסירים את הניילון הנצמד.
- את כל זה אפשר לשמור בטמפרטורת חדש – רצוי לא במקרר – עד סמוך להגשה. לפני ההגשה מפזרים שכבה אחידה של סשימי סלמון בצורה יפה ובמרכז טבעת יפה של ביצי סלמון.
- בסכין ללא שיניים, חדה ורטובה במקצת, חותכים לפרוסות משולשות ומושכים החוצה את הפרוסה הראשונה והשנייה, כדי שנח יהיה לקחת מנה בלי לפרק את כל היצירה.
מגישים כרגיל, עם סויה וואסאבי.
בתאבון.