תפקידו של המוקד הוא לטפל במגוון פגיעות כגון חבלות קטנות, חתכים ואפילו שברים. העיקרון המנחה הוא מתן מענה מידי לפציעות מסוג זה ללא צורך להגיע למיון ברוב המקרים. מדובר בלא פחות משרות נגיש ומידי, שכן עד כה במקרים כאלו היו המטופלים מופנים לחדר מיון ממרפאות האם שלהם, או שמגיעים ישירות למיון. מעכשיו המציאות משתנה לטובה, מה שיחסוך זמן רב לחברי 'מכבי שרותי בריאות'.
חמישה רופאים יעבדו במסגרת המוקד, בו יינתנו גם צילומים ושירותים כמו גיבוס, תפירה ועוד. בשלב ראשון יפעל המוקד בימים שני שלישי וחמישי בין השעות 8:30-14:30 במרכז הרפואי של מכבי באשדוד ד'.
אחד הרופאים, ד"ר יניב נור, אף מתגורר בעצמו באשדוד. הארבעה הנוספים ד"ר טל קליניאן ד"ר אוהד סגל, ד"ר איתן יוהנס וד"ר מוטי צוקר, עובדים גם הם בבית החולים אסותא בעיר. העובדה שהחמישה עובדים גם בבית החולים "אסותא" היא המשך של החיבור הטבעי בין מכבי לבית החולים אסותא מקבוצת מכבי.
פרופסור מיכאל דקסלר, מנהל מחלקת אורתופדיה בבית החולים 'אסותא באשדוד ומי שמוביל את הפרויקט מטעם "אסותא", סיפר השבוע "היתרון העצום של המוקד הוא בכך שנוצר קשר טיפולי ישיר בין המוקד לבין בית החולים. לא צריך לקבוע תור למוקד, ברגע שאתה מגיע למעשה אתה מקבל את כל השירותים במקום אחד, כך למשל אם נחבלת הגעת למוקד, וחלילה צריך המשך טיפול כמו ניתוח, אנחנו נדאג לקבוע תור עבורך במחלקה בבית החולים. אבל במקרים רבים כלל אין צורך בהגעה לבית החולים, למשל במקרה של שבר עוברים את הסינון הראשוני במוקד, ואז עוברים את כל הטיפול בקהילה. צילום וגיבוס במידת הצורך. אבל לכל הדברים הפשוטים שלא היה מענה בעבר בקהילה אנו נותנם מענה כיום, זה גם מקל על העומס וההמתנה במיון למקרים האקוטים".
"המוטו שלנו הוא קהילה – תחילה", סיפרה השבוע מנהלת מרחב אשדוד במכבי שרותי בריאות נועה דרור-לביא. "הרציונל הוא לתת מענה קודם כל בקהילה, השילוב הזה בין המרפאות בקהילה לבית החולים, הוא שילוב מושלם לטובת חברי 'מכבי שירותי בריאות".