אוכל ומתכונים

מתכון: טרטר לברק עם ויניגרט סלק מוחמץ וצנוניות כבושות באוזו

צילום: רונן מנגן

זהו מפגש מוצלח וחגיגי בין המטבח הים תיכוני למטבח המזרח אירופאי. כל מרכיב כשלעצמו לא נשמע מרגש במיוחד, אבל כשכולם נפגשים בצלחת מתרחש הקסם – איזון מופתי בין מתיקות, חמיצות ומליחות. מומלץ להגיש עם לחם לניגוב הרוטב.

4 פילטים (כ-500 גרם סך הכל) של לברק ללא עור (אפשר גם דניס, בס או מוסר ים)

[ 8-6 מנות ]

1/2 בצל לבן קצוץ דק

2 כפות בצל ירוק פרוס דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שמיר קצוץ דק

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לצנוניות הכבושות:

6 צנוניות קטנות פרוסות דק מאוד

4 כפות אוזו Plomari

1 כף גדושה סוכר

קורט מלח

 

לוויניגרט סלק: 

6 פרוסות סלק מוחמץ של Polan קצוצות דק

מיץ מלימון אחד

1 שן שום כתושה

6 כפות שמן זית Ybarra

מלח ופלפל שחור גרוס

 

כובשים צנוניות: מערבבים בקערה קטנה צנוניות, אוזו, סוכר ומלח ומשרים במקרר כשעה ועד לילה.

מכינים ויניגרט סלק: מערבבים בקערה סלק, מיץ לימון, שום כתוש, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב אחיד. הוויניגרט יישמר עד ארבעה ימים במקרר.

מרכיבים את המנה: קוצצים את הפילטים דק מאוד ומעבירים לקערה בינונית.

מערבבים עם בצל לבן וירוק, פטרוזיליה, שמיר וקליפת לימון ומתבלים במלח ופלפל. עורמים את הטרטר בצלחת הגשה גדולה. מפזרים מעל צנוניות כבושות, יוצקים את הוויניגרט ומגישים.

מה שותים? Ouzo Plomari

האוזו של פלומארי מיוצר באי לסבוס, מעוז האוזו האיכותי ביוון. הוא מעודן, קטיפתי ומלווה נפלא מנות רעננות, וגם מנות מהים.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

כתבות שאולי יעניינו אותך

מתכון איטלקי עשיר בטעמים וקל להכנה –  פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו

צוות האתר

מתכון להכנת לזניה אישית – עם הילדים בבית – קל, טעים וחוויתי

צוות האתר

מתכון מנצח של אהובה אלפרון: שוק טלה חגיגי

צוות האתר