"המחלקה מטפלת במגוון מצבים הדורשים התערבות ניתוחית בקרב ילדים עד גיל 18 כגון: מומים מולדים, טראומה, כירורגיה דחופה, אונקולוגית ילדים ועוד. המחלקה פועלת באמצעות כירורגיה פתוחה לצד טכניקות וטכנולוגיות מתקדמות כגון כירורגיה זעיר פולשנית וכירורגיית לייזר". ככה זה התחיל, פרסום "מזמין" למחלקה הכירורגית ילדים בבית החולים אסותא בעיר. השבוע הסתבר כי זה כנראה נגמר. המחלקה תצומצם ותהפוך ליחידה בבית החולים.
פחות משנתיים אחרי שנפתח, בית החולים אסותא באשדוד, החליט לקצץ בחצי את המחלקה לכירורגיית ילדים, שהוקמה לפני שנה ושלושה חודשים. המשמעות: מספר המיטות יקטן מ-14 לשש בלבד והרופאים המתמחים יקבלו הודעת פיטורים.
על הצמצום הכואב נכתב ארוכות בעיתון "ידיעות אחרונות". על פי הכתבה נודע כי בחודש האחרון נערכו באסותא, בית החולים הראשון שנפתח בישראל אחרי 40 שנה, לפחות שלוש פגישות שבהן הוחלט על צמצומים משמעותיים, ובכלל זה להקטין באופן דרמטי את מחלקת כירורגיית ילדים. עוד נכתב בכתבה כי "באסותא החליטו כי לאור התפוסות הנמוכות של המחלקה, יש להקטין את מספר המיטות, ובמקביל לסייע לששת הרופאים המפוטרים מהמחלקה הכירורגית ילדים, למצוא מקומות אחרים להתמחות או להציע להם אלטרנטיבות אחרות. המהלך אמור להתבצע בחודשים הקרובים ולהסתיים עד סוף חודש מאי. מאז הוקמה המחלקה, היא טיפלה ב-1,700 ילדים תושבי אשדוד והסביבה וביצעה כ-460 ניתוחים. במחלקה עובדים שלושה רופאים בכירים וכאמור גם שישה רופאים מתמחים. המחלקה נותנת מענה 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, לכל מקרה המצריך ניתוח דחוף".
מנהל המחלקה ד"ר בוריס אורקין, צוטט עם פתיחת המחלקה: "אני שואף שהמחלקה שתחת ניהולי תספק לילדים ולהוריהם את הטיפול האיכותי, האישי והקשוב ביותר, כדי שידעו שהיקר להם מכל נמצא בידיים טובות. שמתי לעצמי למטרה להקים ולנהל מחלקה שתיתן איכות טיפול מיטבית". עכשיו הוא יאלץ לראות אותה נסגרת.
בימים האחרונים שלח חבר מועצת עיריית אשדוד עו"ד אלי נכט, מכתב למנכ"ל אסותא פרופ' שוקי שמר, לראש הממשלה ושר הבריאות בנימין נתניהו, ראש העירייה ד"ר יחיאל לסרי, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן ולשר האוצר משה כחלון. עו"ד נכט כתב בין השאר: "כהורים לילדים באשדוד ובסביבה, אנו זקוקים נואשות למחלקת כירורגיית ילדים בעיר, אחרת ניאלץ לנסוע לבתי חולים במרכז הארץ או בבאר שבע, מה שעלול לעלות בחיי אדם. אסור לתת יד לכך שמערך הילדים בבית החולים יישאר ללא תמיכה כירורגית, מצב שיהפוך אותו ללוקה עבור הנשים שמגיעות ללדת בבית החולים, כאשר לא תינתן תמיכה כירורגית מקצועית עבור פגים ויילודים".
אסותא אשדוד, בית חולים ציבורי, צבר חובות של 170 מיליון שקלים בעקבות ההוצאות הגדולות שהיו כרוכות בהקמתו. בנוסף, בית החולים כולל 300 מיטות בלבד, כך שההוצאות על הנהלה ותפעול, שדומות לאלה שרושמים בתי חולים אחרים, מתחלקות על הרבה פחות מיטות, נתון שרק מוסיף לגירעון הגדול. באחרונה הודיע משרד האוצר כי בכוונתו להזרים רבע מיליון שקלים לבית החולים כדי לחלץ אותו ממצבו העגום.
ממשרד הבריאות נמסר: "למשרד הבריאות לא הגיעה כל פנייה, המשרד יבדוק את הסוגיה מול הנהלת אסותא".