עוגת תפוחים מתובלת עם טופי קרמל מלוח

מתכון לעוגת תפוחים מתובלת עם טופו וקרמל מלוח מאת אלפרו
צוות האתר | יום שלישי - 21/08/18 - 2:55
צילום אולגה טוקשר

מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לבצק:
2 תפוחים בינוניים, קלופים
3 כפות סירופ מייפל טבעי
3 כפות זרעי פשתן טחון
1/3 כוס מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
80 מ"ל (1/3 כוס) משקה שקדים אורגני ללא סוכר של אלפרו
1 כף חומץ 5%
1 כפית סודה לשתייה
180 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח כוסמין מלא
1.5 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/4 כפית הל טחון (אופציונלי)
חופן אגוזים, קצוצים גס (אופציונלי)

להגשה:
מעט אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים קלויים
סילאן

אופן הכנה:
מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מוציאים את ליבת התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה, יוצקים מעל את המייפל, מערבבים ומשאירים בצד.
מניחים בקערת ערבוב גדולה את זרעי הפשתן הטחונים, יוצקים מעל את המים, מערבבים ומשאירים לכמה דקות.
מוסיפים לקערה את הסוכר, השמן ומשקה השקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ והסודה ומערבבים שוב.
מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים ומערבבים עד שמתקבל בצק סמיך.
מוסיפים את התפוחים במייפל והאגוזים ומערבבים שוב עד שהם נטמעים בבצק.
מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ואופים כ-50 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ללא פירורים. אם העוגה משחימה מהר מדי מלמעלה, מכסים את התבנית בנייר כסף.
מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן את כל רכיבי המתכון, למעט המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש הכי נמוכה כ- 15 דקות, עד שמתקבל רוטב קרמל סמיך. מוסיפים את המלח לפי הטעם ומערבבים.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן מחוצה לה על הרשת.
מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים עם רוטב טופי קרמל מלוח בצד.

טיפים נוספים:
ניתן להחליף את קמח הכוסמין בכמות זהה של קמח רגיל או קמח מלא.

הבצק יוצא סמיך וזה בסדר, באפייה התפוחים מגירים נוזלים.

תשתמשו בתבלינים בהתאם לטעם האישי.

אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים. מומלץ להשתמש בזנים עסיסיים ולא קמחיים, כמו גרני סמית, יונתן, פינק ליידי.

ניתן להחליף את האגוזים בשקדים או אגוזי פקאן, או להשמיט אותם מהמתכון.

אולי גם זה יעניין אותך