לכבוד ט"ו באב – מתכון לעוגת הרד וולווט

רשת BBB חוגגת את ט"ו באב, הוא חג האהבה. במסגרת זו מציעים לזוגות האוהבים ולכל הסועדים, קינוח אדום, רומנטי ומתוק במיוחד: ספיישל רד וולווט – טורט פטל וקרם שנטילי, מוגש עם רוטב פירות יער וקישוט של טוויל פטל - מצורף המתכון לקינוח
צוות האתר | יום שלישי - 10/07/18 - 10:18
צילום גליה אבירם

דוד אלחדף, שף רשת BBB מציע, לכבוד ט"ו באב מתכון לעוגת הרד וולווט: מתכון רד וולווט

לאפייה בתבנית קוטר 20 ס"מ.

מצרכים:
2 ביצים
חלמון מביצה אחת
כוס וחצי סוכר לבן
כוס וחצי שמן קנולה
2.5 כוסות קמח לבן
כפית שטוחה סודה לשתייה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה אבקת קקאו
כוס רוויון 1.5%
כפית חומץ 5%
כפית תמצית וניל
כף אחת צבע מאכל אדום או חצי כפית אבקת צבע מאכל אדום

קרם
150 גרם חמאה לבנה
2 גביעי גבינת שמנת 25% שומן
2.5 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה
מקציפים את הביצים, החלמון והסוכר לתערובת תפוחה.

מוסיפים את השמן בזילוף איטי, מערבבים את היבשים בקערה.

מוסיפים את היבשים והרוויון לסירוגין (1/3 מכמות היבשים, מחצית מהרוויון וכן הלאה).

מוסיפים את החומץ, תמצית הווניל וצבע המאכל האדום, ומערבבים לאיחוד.

יוצקים לתבנית בקוטר 20 ס"מ משומנת ואופים כ- 50-55 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים את העוגה צינון מלא.

להכנת הקרם
מקרימים את החמאה עד לקבלת קרם רך (עם וו גיטרה במיקסר), מוסיפים את הגבינה בהדרגה ומוסיפים את אבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק.


תוכנית הבוקר עם שי מלול

X