דצמבר 2, 2021
אוכל ומתכונים

מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה

אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם. מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת.

מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה
צילום: אפיק גבאי

מתכון מאת : אינס ינאי

מצרכים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה

שמן זית להברשה

מצרכים למלית:

2 כוסות תרד קצוץ מאודה

1 בצל קטן קצוץ מטוגן

400 גר׳ גבינה  כחושה למילוי ואפייה

100 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס בזיליקום קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס

כפית מלח

לציפוי:

250 מ"ל שמנת לבישול

2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

 

ההכנה:

 

  • מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  • מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  • מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי  עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  • מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום  ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

 

 


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

כל המאכלים שיחממו לכם את החורף

חי חביב

כבוד: האשדודי אביתר מלכה הוא הזוכה בגמר "משחקי השף"

צוות האתר

מתכון סתיו מנצח: סמבוסק מועשר בחלבון

צוות האתר