ראשי / המגזין אשדוד / אוכל ומתכונים / מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה

מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה

אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם. מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת.
צוות האתר | יום שלישי - 13/03/18 - 11:19
צילום: אפיק גבאי

מתכון מאת : אינס ינאי

מצרכים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה

שמן זית להברשה

מצרכים למלית:

2 כוסות תרד קצוץ מאודה

1 בצל קטן קצוץ מטוגן

400 גר׳ גבינה  כחושה למילוי ואפייה

100 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס בזיליקום קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס

כפית מלח

לציפוי:

250 מ"ל שמנת לבישול

2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

 

ההכנה:

 

  • מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  • מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  • מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי  עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  • מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום  ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

 

 

אולי גם זה יעניין אותך

מתכון לרוטולו : עלי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד, מוצרלה וגבינה

אם חשבתם שדפי לזניה טובים רק למתכון הפשוט שאתם מכירים אז טעות בידכם. מותג הפסטה מספר אחד באיטליה, ברילה, מציע מתכון לרוטולו – דפי לזניה מגולגלים וממולאים בתרד ומלית גבינה, ועטופים ברוטב עשיר של שמנת עגבניות, שהכי כיף לנגב מהצלחת.
צוות האתר | יום שלישי - 13/03/18 - 11:19
צילום: אפיק גבאי

מתכון מאת : אינס ינאי

מצרכים:

1 חבילת דפי לזניה של ברילה

שמן זית להברשה

מצרכים למלית:

2 כוסות תרד קצוץ מאודה

1 בצל קטן קצוץ מטוגן

400 גר׳ גבינה  כחושה למילוי ואפייה

100 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס בזיליקום קצוץ

מעט פלפל שחור גרוס

כפית מלח

לציפוי:

250 מ"ל שמנת לבישול

2 צנצנות של רוטב ארביאטה\ בזיליקום\ נפוליטנה של "ברילה"

150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת

 

ההכנה:

 

  • מבשלים את דפי הלזניה כ- 6 דקות ומניחים על נייר אפייה אחד ליד השני, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  • מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  • מניחים על כל עלה כף מלאה מהמלית ומגלגלים מניחים בתבנית משומנת, או מרופדת נייר אפייה ( רצוי  עגולה ) כשצורת הגלגול מופנית כלפי מעלה.
  • מערבבים יחד 2 צנצנות רוטב ושמנת לבישול ויוצקים מעל הגלילים, עוטפים בנייר אלומיניום  ואופים 25- דקות ב- 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את הפרמז'ן ואופים ללא כיסוי 10 דקות נוספות.

 

 

אולי גם זה יעניין אותך