קבלני הנדל"ן צופים כי הענף לא ימשיך לצמוח בשנת 2017 – כך לפי סקר אשר פורסם באתרי הכלכלה. מהסקר עולה כי 46% מהקבלנים צופים גידול או גידול מהותי בפעילות הענף ולמרות שקיימת האטה בפעילות הכללית בענף, הקבלנים מעריכים כי גם בשנה הבאה מחירי הדיור יעלו.
המומחה לנדל"ן, רפאל מזור, מנכ"ל סוכנות התיווך "נדל"ן האושר", התייחס לסוגיה ואמר: "אנשים כל הזמן מדברים על ירידת מחירים בשנת 2017, ומצפים לכך, אבל זה לא יכול לקרות. המחירים של הדירות לא יירדו, ההפך. אמנם יש האטה בסגירת עסקאות בחודשים האחרונים, אולם זה לא מסמל כלל את מה שעתיד לקרות. הפגיעה הגדולה היא בדירות היוקרה ואותם קשה יותר למכור מסיבה מאוד פשוטה: אין הרבה משפרי דיור בשוק. מרבית הרוכשים הם קונים התחלתיים, כאלו שלמעשה מחפשים לרכוש את הדירה הראשונה שלהם".
אז איפה בכל זאת קיימים מחירים נוחים, באופן יחסי, בדיור באשדוד? לדברי מזור, "דירות קטנות בנות 3 ו-4 חדרים באזורים פחות אטרקטיביים, אפשר להשיג מציאות וגם אז הדירות הללו נחטפות תוך זמן קצר".
ומה לגבי השכירויות? "יש מצוקה" אומר מזור, "מצוקה גדולה מאוד בדירות להשכרה. למרות שהמחירים מאוד גבוהים, מי שלא יכול להרשות לעצמו לרכוש דירה, חייב להתפשר ולהיפרד מסכומי כסף גבוהים מידי חודש כדי להניח את הראש תחת קורת גג".