צוות המרפאה באשדוד נערך לעלייה בביקוש לחיסונים נגד שפעת בשבוע האחרון בקרב כל לקוחות הכללית והמנהלת האדמיניסטרטיבית של המרפאה, שרון בן שמעון, עדכנה כי עיקר העלייה הנה בקרב ילדים ונוער במרכז בריאות הילד, 85 ילדים, ו – 30 נשים בהריון במרכז לבריאות האישה, עלייה של 60% משבועות אחרים במהלך החורף .
בריטני אהרון (26, תושבת אשדוד) בשבוע ה 29 להריונה הראשון, עלתה מקנדה לפני 4 שנים הישר לאשדוד סיפרה כי אחות המרפאה לבריאות האישה, איילת בר דוד, המליצה לה לעשות חיסון והסבירה לה באופן מפורט את החשיבות של החיסון נגד שפעת עבורה ועבור העובר. "הגעתי מוקדם בבוקר למרפאה והחיסון היה מהיר ואחות מקסימה ואדיבה", היא סכמה.
ד"ר דוד דרוול, מנהל המרכז לבריאות האישה ומרפאת הכללית באשדוד, מסביר כי שפעת היא בדרך כלל מחלה ויראלית לא קשה שחולפת מאליה, אבל בזמן הריון נמצאת מערכת החיסון במצב של דיכוי קל. "המצב הזה אומנם משרת את המטרה של גידול העובר בתנאים אופטימליים, אבל גם חושף את האם לסיבוכים בגלל נגיפים שבדרך כלל היא הייתה מתגברת עליהם ללא כל בעיה", הוא מפרט. "במצב כזה עלול נגיף השפעת לסבך את העניינים, מאחר שמערכת הלב והריאות מתקשה לפעמים להתמודד גם עם הדרישות הגבוהות של ההיריון וגם עם הנגיף שתוקף את מערכת הנשימה. לכן אישה בהריון שתחלה בשפעת נמצאת בסיכון גבוה יותר לחלות במחלה קשה יותר ולסכן את עצמה ואת העובר".
אמא בהיריון שמתחסנת נגד שפעת מפתחת נוגדנים נגד הנגיף בעקבות החיסון והנוגדנים האלה עוברים דרך השליה אל העובר ומספקים לתינוק הגנה נגד מחלת השפעת בחודשים הראשונים לחייו. "מערכת החיסון של התינוק בחודשים הראשונים לחייו עדיין אינה מפותחת. הוא מצליח להילחם במזהמים שונים בעזרת הנוגדנים שהוא קיבל מאמא שלו דרך השליה ונשארים בגופו כחצי שנה לאחר הלידה", מסביר ד"ר דרוול.