"במשך יותר משנה התפללנו עליה": המפגש המרגש בין האברך לילדה בת ה-6 שהציל את חייה

הילה פרץ חלתה בלוקמיה בפעם השנייה כשהיתה בת 5- כשהרופאים אמרו שהפעם רק תרומת מח עצם תוכל להציל את חייה. במאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון נמצא לה תורם בהתאמה מלאה – אברך חרדי מהיישוב רכסים. אך מאחר שהילה מאובחנת עם תסמונת דאון – היה צורך לבצע הליך תרומה פחות שגרתי על מנת שההשתלה תוכל להתבצע באופן מיידי. חזן לא היסס וההשתלה עברה בהצלחה.

במשך כשנה חזן לא ידע למי תרם, והילה ומשפחתה לא ידעו מי האיש שהציל את חייה. כעת, הם נפגשו לראשונה בבית אורנית של עזר מציון במפגש שלא הותיר עין אחת יבשה.

כשישראל חזן, אברך ואב ל-4 מרכסים, שמע שעזר מציון פתחה במבצע מיוחד ביישובו להרחבת מאגר מח העצם הלאומי הוא הבין מיד שהוא חייב לנסוע ולהצטרף על מנת שיוכל להציל חיים אם יימצא מתאים בעתיד. כמה חודשים לאחר מכן הוא קיבל טלפון ממאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון שנאמר לו שהוא נמצא מתאים בהתאמה של 100% להצלת חייה של ילדה בת 5.

הילדה שתרם לה מאובחנת עם תסמונת דאון ועל כן היה צורך בתהליך פחות שגרתי כדי שהתרומה תתבצע באופן מיידי. חזן לא היסס והחל את תהליך בירור ההתאמה המלאה כשבסופו אכן ההתאמה היתה מושלמת והוא תרם מח עצם לילדה שכלל לא הכיר.

כעת, לאחר שנה בה לא ידע למי תרם ובה הילדה ומשפחתה לא ידעו מי הציל את חייה-הם נפגשו לראשונה בבית אורנית של עזר מציון בפתח תקווה. חזן פגש לראשונה את הילה פרץ, כיום בת 6, שעברה בהצלחה את ההשתלה לפני כשנה וחייה ניצלו. הילה נולדה עם מום בליבה ועברה ניתוח לאחר לידתה, חלתה בגיל 3 בלוקמיה והבריאה לאחר טיפולים, אך לאחר כשנה, במרץ 2024, המחלה שוב חזרה והיא נזקקה בדחיפות לתרומת מח עצם שתציל את חייה.

במאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון עלה כי חזן מתאים בהתאמה מלאה- ומיד החל התהליך בבית החולים שניידר. הוריה, תושבי מרכז שפירא, עברו להתגורר בבית אורנית של עזר מציון בפתח תקווה, כשהאב נאלץ לסיים את שירות המילואים לאחר שגויס ב-7 באוקטובר וההורים ליוו את הילדה במשך התהליך המורכב. כאמור, כעת הילדה הבריאה והיא נפגשה לראשונה עם האיש שהציל את חייה.

ישראל חזן: "במשך למעלה משנה אנחנו מתפללים, אשתי ואני, על הילדה הזאת. לא ידענו אפילו איך קוראים לה. לא הפסקנו לחשוב עליה ועל ההורים שלה ועל מה עובר עליהם. אני מודה לבורא עולם על הזכות הגדולה שנתן לי להיות השליח של הילדה הזאת. לראות אותה היום שמחה ובריאה זה משהו שקשה לי לתאר אפילו."

חנה פרץ, אמא של הילה: "אין לנו מילים להודות לישראל על התרומה. מבחינתנו, אתה היום חלק מהמשפחה שלנו. חששנו מההשתלה ומהתהליך שהוא מורכב יותר במצבה של הילה, וברוך ה' זכינו לראות היום את הילה שמחה ומאושרת. אנחנו מודים מאוד לעזר מציון ולבית החולים שניידר על שיתוף פעולה מהיר ומקצועי".

מנהלת מאגר מח העצם הלאומי של עזר מציון ד"ר ברכה זיסר: "זה היה אחד המפגשים המרגשים שבית אורנית ראה. ההתרגשות הגדולה היא לראות את החיבור והקשר בין ישראל להילה ומשפחותיהם שמגיעים מעולמות שונים וברגע אחד פשוט התחברו– קשר שברור שילווה את המשפחות עוד שנים קדימה".


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

עוד כתבות שיעניינו אותך

Back to top button

תפריט נגישות