קאמבק היסטורי לסדרת הספרים המיתולוגית "הוצא מהקשרו" – ספר הזהב
חצי יובל מאז צאת הספר הראשון בסדרת הקאלט הסנסציונית "הוצא מהקשרו – משפטי המחץ של הספורט הישראלי", יוצא לאור "הוצא מהקשרו – ספר הזהב". הספר מאגד את מיטב הציטוטים מהספרים הקודמים בסדרה וציטוטים חדשים מאז צאת הספר האחרון בסדרה לפני 15 שנה. הספר רואה אור לאחר פרויקט גיוס המונים שנערך לפני כשנה, בו גויסו למעלה מפי שניים ממה שתוכנן ותוך זמן קצר.
# "ניר קלינגר, עם עין אחת, פוזל לכיוון הדיון ביום רביעי, אבל עם עין שניה הוא פוזל עם עין פקוחה לרווחה לכיוון חלון ההעברות של ינואר" (ערוץ הספורט, דצמבר 2019). השדרית שירי אלג'ם פוזלת לכיוון העין של מאמן הפועל תל אביב, ניר קלינגר.
# "ירושלים בטח יושבים עכשיו באמבטיה, מפליצים וחושבים שהם בסירת מרוץ"(ידיעות אחרונות, יוני 2004). פיני גרשון מאמן מכבי תל אביב, חווה דעתו על קבוצת הפועל ירושלים.
# "הייתי שלוש פעמים מלך השערים ועכשיו אני מקום שישי בכובשי כל הזמנים. אז איך אני יכול להיות טיפש?" (ידיעות אחרונות, ינואר 1999). הכדורגלן אלון מזרחי בתהייה על הקשר בין חוכמה לשערים.

הוצא מהקשרו – משפטי המחץ של הספורט הישראלי היה לסנסציה מיד עם צאתו בתחילת שנות האלפיים. עשרות אלפי עותקים נחטפו בתוך שבועות ספורים, הביקורות היללו והספר, כמו כל סדרת הספרים שראתה אור בעקבותיו, הפך לתופעה תרבותית של ממש.
ליוצרי הסדרה אמיר דורון ומרדכי אלון הצטרפה הפעם חוקרת הספורט ד"ר שלומית גיא, שגם היתה זו שיזמה את הוצאת ספר הזהב. ד"ר גיא: "הסדרה הוצא מהקשרו מזקקת בצורה גאונית את המושג ספורט ישראלי ואולי אפילו את המושג ישראליות".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




