אשדוד ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הערים הקולינריות המובילות בישראל, על פי אתר ZAP REST עולה כי באשדוד יש לא פחות מ-572 מסעדות הפועלות בתחומה. הנתון הזה מפתיע רבים, במיוחד לאור העובדה שאשדוד אינה נחשבת לעיר תיירותית כמו תל אביב או ירושלים, אך ההיצע הקולינרי בה רחב במיוחד. העיר מציעה מגוון עצום של מסעדות, החל ממטבח ים תיכוני, איטלקי, אסייתי, ועד למוסדות קולינריים המגישים אוכל רחוב אותנטי. המספר הגבוה של המסעדות נובע ככל הנראה מהתרבות הרב-גונית של העיר, המאופיינת באוכלוסייה מגוונת שהביאה עימה השפעות קולינריות מכל העולם.
"הסצנה הקולינרית באשדוד פורחת בשנים האחרונות," מספרים בעלי מסעדות מקומיים. "הלקוחות מחפשים חוויות חדשות וטעמים ייחודיים, ואנחנו דואגים לספק להם את זה". בנוסף למסעדות היוקרה והמסעדות המקומיות הוותיקות, ניתן למצוא באשדוד גם בתי קפה טרנדיים, ברים עם תפריטים ייחודיים ומסעדות כשרות המתאימות לכלל האוכלוסייה.
למרות העלייה ביוקר המחיה והאתגרים הרבים שעומדים בפני מסעדנים בארץ, נראה שאשדוד מצליחה לשמור על סצנה קולינרית תוססת, הממשיכה למשוך אליה לא רק תושבים מקומיים אלא גם מבקרים מכל רחבי הארץ. האם המספר הזה ימשיך לגדול? ימים יגידו, אך דבר אחד בטוח – באשדוד לא חסרות אפשרויות קולינריות לכל חובב אוכל.