בס"ד
צוות המשרד הסביר ל-ט' כי בעקבות התאונה הוא זכאי להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי בגין הפגיעה. עורכי הדין הגישו את התביעה כנגד הביטוח לאומי, אך תחילה הביטוח לאומי הכיר רק בפגיעה בגב. בעקבות כך, עורכי הדין לא ויתרו והגישו פעמיים ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בה טענו כי יש לבחון בשנית את הקשר הסיבתי בין הפגיעה בצוואר לבין מנגנון התאונה. לאחר הליך עיקש, המוסד לביטוח לאומי הכיר גם בפגיעה בצוואר כתוצאה מהתאונה
ט', תושב אשקלון, נהג בחברת "אגד", עבר תאונת דרכים בדרכו חזרה מהעבודה. כתוצאה מהתאונה שעבר ט', הגיש באמצעות מקום עבודתו תביעה להכרה למוסד הביטוח הלאומי, ותביעתו של ט' אושרה באופן חלקי כאשר המוסד לביטוח לאומי הכיר רק בפגיעה בגבו, ולא גם בגין הפגיעה בצווארו.
לאחר רק כשנה וחצי ממועד ההכרה, כאשר ט' המשיך לסבול מכאבים והגבלה בתנועות הצוואר והגב התחתון, פנה ט' לצוות משרד עורכי-הדין אוראל לוי על מנת לברר את זכויותיו מול הביטוח הלאומי, ולאחר עיון מעמיק בתיעוד הרפואי של ט', הוגש על-ידי משרד עורכי-הדין אוראל לוי תביעה עבור ט' לקביעת דרגת נכות.
בהמשך לכך, התקיימה וועדה רפואית, בה הציגו עורכי-הדין בפני הוועדה הרפואית מדרג ראשון את המסמכים הרפואיים אשר מעידים על מצבו הרפואי, ולאחר בדיקה רפואית, קבעה הוועדה הרפואית מדרג ראשון, כי ט' נותר עם נכות צמיתה בגין הגב התחתון ודחתה את הקשר הסיבתי בגין אירוע התאונה לפגיעה בצוואר וזאת בטענה כי המועד הראשון שבו תועד כי סובל מפגיעה בצוואר כתוצאה מהתאונה הינו לאחר כ-9 חודשים ממועד התאונה.
בהתאם לקביעת הוועדה הרפואית מדרג ראשון, הגישו עורכי-הדין ערעור לוועדה רפואית לעררים, כאשר הם הציגו את טענותיהם באשר לקשר הסיבתי בין מנגנון התאונה לפגיעה בצוואר. חרף טענותיהם, החליטה וועדת העררים לדחות את הערר.
בהתאם לקביעת החלטת הוועדה הרפואית לעררים, עורכי הדין ממשרדו של עורך-דין אוראל לוי הגישו ערעור לבית הדין האזורי לעבודה, בה טענו כי בעקבות התאונה שעבר ט' סובל הוא מפגיעה משמעותית בצוואר, ודרשו מבית הדין האזורי לעבודה להחזיר את עניינו של ט' בחזרה למוסד לביטוח לאומי על מנת שהם יבחנו בשנית את הקשר הסיבתי בין הפגיעה בצוואר לאירוע התאונה תוך התייחסות למנגנון התאונה. לאחר דיון שהתקיים בין הצדדים ושמיעת טענותיהם, ניתן פסק דין על-ידי בית הדין האזורי לעבודה לפיו עניינו של ט' יחזור לוועדה הרפואית לעררים על מנת שזו תבחן את הקשר הסיבתי בין מנגנון התאונה לפגיעה בצוואר.
בהמשך לפסק הדין שהתקבל, התקיימה ועדה רפואית לעררים במוסד לביטוח לאומי בה טענו עורכי הדין את טענותיהם על כך שישנו קשר סיבתי בין הפגיעה בצוואר לבין אירוע התאונה בשים לב למנגנון התאונה. אך הוועדה הרפואית מטעם הביטוח לאומי דחתה בשנית את הפגיעה בצוואר וטענה כי אין קשר סיבתי בטענה כי המועד הראשון שבו תועד כי סובל מפגיעה בצוואר כתוצאה מהתאונה הינו לאחר כ-9 חודשים ממועד התאונה.
אך עורכי-הדין ממשרדו של עורך-דין אוראל לוי לא ויתרו, והגישו ערעור נוסף לבית הדין האזורי לעבודה בטענה כי המוסד לביטוח לאומי לא מילא אחר הוראות פסק הדין המחזיר ולא בחן את הקשר הסיבתי בין מגנון התאונה לפגיעה בצוואר. גם במקרה זה, בית הדין האזורי לעבודה פסק לטובת משרדו של עורך-דין אוראל לוי וקבע כי יש להחזיר פעם נוספת את התיק לביטוח לאומי, על מנת שיבחן את הקשר הסיבתי בין מנגנון התאונה לפגיעה בצוואר.
בהמשך לכך, התקיימה ועדה רפואית נוספת לעררים בה הציגו בשנית עורכי הדין את טענותיהם, ובעקבות כך המוסד לביטוח לאומי הכיר בקשר הסיבתי בין הפגיעה בצוואר ובין מנגנון התאונה, ובהתאם לכך נקבעה נכותו בגין הצוואר ובהתאם לכך זכה לפיצוי נוסף בסך של 70,000 ₪.
אוראל לוי – משרד עורכי דין
📞 08-8009192 | 050-252-5695
🖥 https://olevi-law.com
אורט 18 אשדוד
office@olevi-law.com