טעים

מתכון טבעוני להכנת אטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים – בסגנון תאילנדי

לתזונה טבעונית יתרונות בריאותיים רבים והיא עשירה ברכיבי תזונה מזינים. מחקרים הוכיחו שתזונה טבעונית נוטה לספק סיבים, נוגדי חמצון ותרכובות צמחיות מועילות, עשירים גם באשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמינים  ועוד.
מוקפץ אודון טוקיו רשת ביגה צילום יחצ

השף של רשת קפה ביגה, איתי שפיגל, מגיש  מתכון להכנת איטריות אודון מוקפצות עם קארי ובוטנים – בסגנון תאילנדי, מנה  עשירה בטעמים,  פיקנטית, ומדובר במנה טבעונית לחלוטין, להכנה קלה ביתית.

רכיבים:

  • חבילת איטריות אודון בוואקום
  • 150 מ"ל בסיס רוטב קארי אדום (נוזל)
  • ליטר חלב קוקוס
  • 30 מ"ל שמן סויה
  • 17 ג' סוכר
  • פטריות שיטאקי יבשות
  • חופן עלי בזיליקום (לפחות 5 יח')
  • בצל ירוק פרוס דק
  • 100 ג' טופו חתוך לקוביות בגודל של 1X1 ס"מ
  • כף מלאה בוטנים גרוסים.

 

להכנת הרוטב:

בסיר קטן לאחד את חלב הקוקוס, הסוכר, השמן ובסיס הקארי הנוזלי לחמם תוך כדי עירבוב עד שהסוכר נמס ולכבות.

פטריות שיטאקי – להכניס לסיר 5 יח' פטריות שיטאקי לכסות במים, להביא לרתיחה ולבשל על חום נמוך כ-20 דקות, לקרר, לסנן, לחתוך את הרגל של הפיטריה ולפרוס את השיטאקי לפרוסות דקות.

טופו – ניתן להשרות במעט רוב סויה מדולל במים או רוטב טריאקי מדולל, לסנן ולטגן קלות עד הזהבה, להיזהר שלא ישרף ויקבל טעם מריר.

את איטריות האודון רצוי לחלוט כ20 שני במים רותחים.

להכנת המנה:

במחבת עמוקה או ווק לשים 200 מ"ל רוטב קארי מוכן, פטריית שיטאקי פרוסה ואת הטופו המטוגן, להביא לרתיחה ולהכניס פנימה את אטריות האודון להקפיץ ביחד עם שהרוטב מסמיך ומצטמצם, לקראת סוף הבישול להוסיף פנימה את הבזיליקום.

כשמוכן לשים את האודון בצלחת עמוקה ולסגור מעל עם בוטנים והבצל הירוק.

blank
דירת החלומות שלכם מחכה לכם כאן - הקליקו לפרטים​
blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך