טעם משגע! מתכון להכנת עוגת תפוח בדבש קלאסית וללא גלוטן

לשוחרי הבריאות, לחובבי מזון ללא גלוטן ולסובלים ממחלת הצליאק, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, חושף לרגל ראש השנה וחגי תשרי את המתכון להכנת עוגת תפוח בדבש  קלאסית – ללא גלוטן
עוגת תפוח בדבש ללא גלוטן רשת ביגה. צילום דוד מויאל

מדובר בעוגה בחושה, טעימה במיוחד, רכה ועסיסית שניתן להכין גם בבית, היא יפה להגשה ומעוצבת בסגנון    ובהשראת: העוגה של סבתא!

 

מצרכים:

80 גר סוכר חום- 1/3 כוס סוכר

80 גר סוכר לבן- 1/3 כוס סוכר

320 גר דבש- 3/4 כוס

120 גר ביצים- 2 ביצים

190 גר שמן –  כוס אחת

350 גר קמח ללא גלוטן (תמי לעוגות)- 2.5 כוסות קמח

7גר אבקת אפיה- שתי כפיות

2 גר סודה לשתיה- חצי כפית

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

קורט אגוז מוסקט

450 גר תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות- 4 תפוחים בינונים

200 גר תה מוכן – כוס תה

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 165 מעלות
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה (במקרה של תבנית חד פעמית אין צורך)
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית, מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.

לוקחים את קוביות התפוחים, מומלץ לערבב אותם מעט קמח לפני ההוספה לבלילה. (פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה). ולערבב בתנועת עטיפה. מוזגים את התערובת לתבנית. ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים. לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש. מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך