חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה מתכון למעדן קייצי, מתוק ומרענן: קסטות חלוה שוקולד. עונג מתוק של מקפא גלידה קרה, בטעמים של טחינה, שוקולד וחלוה, המוגשים בתוך עוגיות פתיבר – קסטה כפי שכולנו אוהבים. המתכון פשוט וקל להכנה, ניתן להכינו בגרסה חלבית או פרווה (בהחלפת השמנת לצמחית), נהדר לימי הקיץ החמים, לאירוח ולקינוח לכל המשפחה.
מצרכים (לכ- 20 יחידות):
1 חבילה עוגיות פתיבר (250 גרם)
2 שמנת מתוקה / שמנת צמחית
200 גרם ממרח טחינה עם שוקולד של "אחוה"
300 גרם ממרח חלוה של "אחוה"
לקישוט:
ממרח חלוה / ממרח טחינה עם שוקולד
חופן אגוזים קצוצים / פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בגודל 25X38 בנייר אפייה או ניילון נצמד, כדי שיהיה קל להוציא את המקפא.
- מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 300 גרם ממרח חלוה ומוזגים את הנוזל לתבנית. מכניסים למקפיא למשך שעה.
- מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם 300 גרם ממרח טחינה עם שוקולד ומוזגים מעל ממרח החלוה שקפא. מכניסים שוב למקפיא לכ-3 שעות.
- מוציאים את המקפא מהתבנית וחותכים לריבועים בגודל עוגיית פתיבר.
מכינים סנדוויץ׳: פתיבר, עליו קוביית גלידה ועל זה שוב פתי בר. - מקשטים בממרח חלוה או ממרח טחינה עם שוקולד, מפזרים אגוזים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.