לקראת השנה החדשה זהירות הרעלת אלכוהול בקרב בני הנוער

שתיית אלכוהול מרובה בקרב בני נוער, עלולה להביא להשפעות קשות ומרחיקות לכת. ערב השנה החדשה מביא רבים מהם להיפגש, לצאת, לבלות ולהרבות בשתייה. אם אתם מכירים בן או בת נוער, המדריך הזה בשבילכם - כיצד אנו יכולים להשפיע ולמנוע היפגעות בקרב ילידינו כתוצאה משתיית אלכוהול? כל התשובות לפניכם
View from behind inside a car of a woman driver drink driving lifting the bottle to her lips and gulping down the alcohol as she steers the car

השנה החדשה הגיעה. למרות שהשנה המסיבות לא יראו אותו דבר, יהיו מי שיחגגו ובעיקר מי שיאמצו את היום החגיגי להפוגה קצרה ותפילות לימים שקטים. בכל שנה בני הנוער נוהגים גם הם לצאת לבלות ונוטים בערב זה לשתיית אלכוהול מופרזת. מה שמוביל לא פעם להרעלת אלכוהול, פינוי מהיר למיון ובמקרים מסוימים גם לתמותה.

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בעשור האחרון (2013-2023) הגיעו למיון 571 בני נוער כתוצאה מהרעלת אלכוהול. 72% מהמקרים היו של בני נוער בגילאי בני 15-17.

אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "מתבגרים נוטים לא פעם לפרוץ גבולות ולקחת סיכונים מיותרים, מתוך סקרנות ובעיקר עקב לחץ חברתי. השנה במיוחד בני נוער רבים פונו מביתם ואינם נמצאים במקום שהכירו כמקום הבטוח והמוכר. במצבים כאלה, בהם היציבות מתערערת עולה הסבירות להתנהגות סיכונית בקרב בני נוער. התנהגות סיכונית באה לידי ביטוי גם בשתיית אלכוהול, שעלול להביא לשיקול דעת מוטעה. חשוב שאנו המבוגרים, נכיר את הדרכים לגשת לבני הנוער ונדע ללמד אותם מה הם ההשפעות של שתייה מופרזת ומה הם דרכי ההתמודדות".

חשוב שנבין למה הם שותים יותר. מרגע שבני הנוער שותים אלכוהול, חולף זמן עד שהם חשים בהשפעה. מבחינה פיזית ההשפעה שיש לאלכוהול על בני נוער ומבוגרים היא אחרת. העובדה שבני נוער אינם חשים את ההשפעה לטווח קצר גורמת לכך שהם מגיעים מהר מאוד לרמות גבוהות של אלכוהול. כלומר, אין להם סימנים מוקדמים כמו למבוגרים שמסייעים להם לקבל החלטה מתי לעצור. לכן כאשר הם מתחילים לחוש את ההשפעה זה כבר בשלב שהם רווי אלכוהול. ההשפעה של אלכוהול על בני נוער יכולה להביא לבחילות, הקאות, אובדן הכרה במקרים קיצוניים הרעלת אלכוהול חמורה שעלולה להסתיים גם במוות.

בנוסף לסכנה של הרעלת אלכוהול, שתייה מרובה מביאה לערפול חושים, משפיעה על שיקול הדעת ומאטה את התגובה במצבי חירום. השפעות אלו עלולות להביא לסיכון מוגבר של היפגעות כתוצאה מתאונות. לדוגמה נהיגה או רכיבה תחת השפעת אלכוהול, קבלת החלטות לא רציונליות כהולכי רגל, אלימות על שלל גווניה וכו'.

blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך