עוגת גבינה אפויה נימוחה וגבוהה
עוגות גבינה לבנות, מקסימות, מתוקות בדיוק במידה הנכונה, הן מנת קינוח נהדרת לכל ארוחה חלבית. הן מצוינות עם קפה או תה לרגע של מנוחה, הן נהדרות לאירוח או לערב זוגי רומנטי בליווי בקבוק יין מבעבע, הן מתאימות לכל אירוע ומשתלבות עם מגוון גדול של טעמים.
סוד הקסם של עוגת גבינה אפויה הוא בגובהה ובנימוחות שלה. שני אלו תלויים בעיקר בכך שלא פותחים את דלת תנור האפייה גם לאחר שהעוגה מוכנה, וממתינים בסבלנות כמה שעות עד לקירורה. רק אז ניתן לפתוח את התנור ולהוציא אותה. עוגה שלא התקררה עד תום ולא הושארה בתנור הסגור עשויה לקרוס ובכך לאבד הן את גובהה והן את האווריריות שלה.
אין כמו עוגת שוקולד ילדים
ישנם מתכונים רבים ומגוונים, פשוטים או מורכבים של עוגות שוקולד. אך עוגה הטובה מכולן, ואף בפער גדול מהשאר, היא עוגת השוקולד הפשוטה והבסיסית שמכינים לרוב בימי הולדת של הילדים. עוגה שלא דורשת מאמץ או מרכיבים מיוחדים, כזו שאפשר אפילו להכין באחר צוהריים יצירתי עם הילדים, שאפשר לקשט בקרם שוקולד, בקצפת, בסוכריות צבעוניות או להשאירה כפי שהיא.
לכל אחד ואחת יש בוודאי מתכון קבוע, שאולי נשמר רק בזיכרון ולא במחברת המתכונים, ובכל פעם שמתחשק משהו מתוק, חוזרים אליו באהבה ובנוסטלגיה.
פחזניות אווריריות מלאות כל טוב
פחזניות קטנטנות, שנגמרות בביס קטן אחד, מלאות כל טוב אך בעיקר קרם וניל או שוקולד, הן אחד הקינוחים האולטימטיביים. אפשר לאכול מהן מבלי להרגיש. הן מצוינות כשהן טריות, קרירות ומלאות בקרם בדיוק בכמות הנכונה.
כיוון שהן רכות ונימוחות, הן מתאימות למילוי במגוון טעמים, מתוקים או מלוחים, והסוד הוא בכמות המילוי ביחס לגוף הפחזנית. מעט מידי מילוי ישאיר את הסועד עם טעם הבצק ואילו יותר מידי מילוי עלול לקרוע את הפחזנית ולגרום לאכילה שלה להיות מאתגרת במיוחד. כמובן שעל הפחזניות המתוקות כדאי לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה כדי להעניק להן טעם מתוק אפילו יותר.
המילויים האופייניים לפחזניות הם קרם וניל, קצפת, קרם פטיסייר, שוקולד או גלידה קפואה. ניתן גם לגוון עם טעמים נוספים בהתאם להעדפה אישית.
שטרודל תפוחים ריחני עם כדור גלידת וניל
פרוסה אחת של שטרודל תפוחים חם לצד כדור גלידת וניל זו מנת הקינוח האלגנטית והאולטימטיבית. בסיס בצק פריך, או בצק עלים מהיר ונוח לעבודה, שעליו קוביות תפוחי עץ מטוגנות בחמאה, סוכר וקינמון וביניהן נחבאים צימוקים חמצמצים מפתיעים בפה. אין קינוח נהדר מזה.
להכנת שטרודל תפוחים ביתי בקלות מפשירים בצק עלים ומרדדים מעט. בקערה גדולה מערבבים קוביות קטנות של תפוחי עץ ירוקים קלופים עם סוכר וקינמון. ממיסים בסיר חמאה ומעבירים אליה את קוביות תפוחי האדמה המסוכרות, מטגנים עד שתפוחי העץ מתרככים ומוסיפים חופן צימוקים לבנים או שחורים. ממתינים שהתערובת תתקרר מעט לפני שמניחים אותה בקו ישר קרוב לקצה בצק העלים.
מגלגלים את הבצק לאורכו החל מהקצה עם תפוחי העץ כלפי הקצה השני. אם הבצק ארוך מידי ניתן לחתוך אותו לחצי לרוחב, ולהכין שני גלילי שטרודל קצרים יותר. לא לשכוח להדק את שני הקצוות כדי שתפוחי העץ לא יפלו ממנו. לאחר מכן, מניחים את הגלילים בתבנית עם נייר אפייה ומברישים אותם בביצה טרופה. מכניסים לתנור ואופים כ-30–20 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.
לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים לצד כדור גלידת וניל וקצפת.
קינוחים שיש עליהם קונצנזוס הם אלא שכולם מסכימים עליהם. יש מי שיעדיף עוגת גבינה על שוקולד או שטרודל תפוחים על פחזניות, אך אלו ללא ספק מנות פופולריות ואהובות שניתן למצוא בכל בית קפה, ותמיד כיף להכינן במטבח הביתי. למרות מבחר הקינוחים העשיר והמגוון, אלו מנות שממשיכות לככב בספרי המתכונים בכל סגנון ושילוב טעמים אפשרי.