שולה מספרת שזה האוכל שילדיה אוהבים ובנוסף אליהם גם חתניה, כלתה ונכדייה. התבשיל עוד זכור לה מילדותה ותמיד רצתה לדעת לבשל אותו בשל אהבתה הרבה אליו. זהו מאכל פרסי קלאסי, עם ריחות שלא ניתן לתאר במילים. ע"פ דברי השכנים שולה ידועה בכישוריה ובדאה לפנק אותם בתבשיל שכל אחד מהם אוהב. כל אחד שמגיע זוכה לטעום ממטעמיה הנהדרים ומרגיש בן בית.
מוסמא בדנג'ון . 5-6 סועדים.
מצרכים:
1 ורבע בשר שריר (מספר 8)
1 בצל
5 שיני שום
1 חבילת שעועית ירוקה קפואה
2 חצילים
חצי חבילת רסק עגבניות
6 עגבניות
תבלינים:
מלח, פלפל, שחור (ניתן להחליף בפפריקה חריפה),
פפריקה מתוקה, כוסברה יבשה, כמון, כורכום, סוכר.
אופן ההכנה:
לחתוך את הבשר לקוביות, להרתיח במים ולסנן במסננת.
את החצילים יש לקלף ולחתוך ל-8 חתיכות (לחלק כל חציל לחצי, ואת החצי ל-4 חתיכות),
לשטוף היטב, לפזר מלח (רצוי גס) ולהשאיר לסינון כך שכל הנוזלים יצאו. לטגן טיגון קל מכל הכיוונים.
את הבצל והשום יש לטגן בסיר לחץ עם שמן, להוסיף את הבשר לטיגון ולתבל בכל התבלינים הנ"ל. להוסיף 2 וחצי כוסות מים, לסגור את הסיר ולבשל את הכל כ-45 דקות, עד שהבשר רך ומבושל. את העגבניות יש לרסק לחתיכות גסות (רצוי במיקסר), להוסיפם לסיר יחד עם כל השעועית ועם חצי חבילת רסק. להמתין 10 דקות ולהוסיף גם את החצילים. לבשל חצי שעה על אש קטנה. אם התבשיל סמיך מדי ניתן להוסיף כוס מים. להגיש בתוספת אורז. בתיאבון !
רוצים שנגיע גם למטבח שלכם? השאירו הודעה כאן