אוקטובר 21, 2021
אוכל ומתכונים

מתכון להכנת קאפקייקס שוקולד טבעוני

לרגל יום העוגיות, הנערך מידי שנה ב 4.12, חברת אורגניקזון, מציעה מתכון להכנת קאפקייקס שוקולד

מתכון לקאפקייקס שוקולד של ויגן יעל בלוגרית טבעונות וכושר, צילום ויגן יעל

לרגל יום העוגיות, הנערך מידי שנה ב 4.12, חברת אורגניקזון, מציעה מתכון להכנת קאפקייקס שוקולד. זהו מתכון טבעוני ולכן ניתן לשלב בכל ארוחה, בזכות שימוש במנג׳טים לאפייה מנייר של המותג If you care – שגם שומר על איכות הסביבה. מנג'טים לאפייה נקיים מכימיקלים המזיקים לאדם ולסביבה. עשויים מנייר ממקורות מתחדשים בפיקוח FSC , נייר שלא הולבן בכלור מעולה לאפייה ללא צורך בשימון, מתאים לצמחונים וטבעונים.

המתכון באדיבות: ויגן יעל- בלוגרית טבעונות וכושר

מצרכים:

יבשים:
כוס קמח כוסמין מלא
כוס וחצי קמח כוסמין לבן
חצי כוס סוכר קנים/דמררה
3 כפות קקאו הולנדי
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום

רטובים:
1 1/3 כוס חלב סויה (לא להחליף לחלב צמחי אחר)
כף חומץ תפוחים
1/2 כוס שמן קוקוס/ זית / זרעי ענבים
כפית תמצית וניל טהור

לציפוי:
חצי כוס קרם קוקוס
50 גר׳ שוקולד מריר

אופן ההכנה: בקערה קטנה לערבב חלב סויה עם חומץ. לטרוף למשך דקה עד שהתערובת מקציפה. להניח
בצד ל5 דק׳. יש להוסיף את שאר הרטובים לקערה ולטרוף היטב לאיחוד. בקערה נוספת לנפות את כל היבשים חוץ מהסוכר (לא לוותר על ניפוי הקמחים והקקאו). לאחר מכן לקצוץ 50 גר׳ שוקולד מריר 70%

ולהוסיף לקערה. לאחד את התערובות רטובים עם יבשים, להשתדל לא לערבב יותר מדיי להשאיר את התערובת אוורירית.

יש לחמם את התנור ל170 מעלות.

בעזרת כף לאסוף את הבלילה ולהניח במנג׳טים של קאפקייקס (במידה ויש לכם תבניות מוכנות ניתן להניח את המנג׳ט בתוך התבנית) למזוג 2 כפות בתוך כל שקע ולאפות 20 דק׳ או עד שקיסם יוצא יבש ( להזהר לא לייבש אותם יותר מדיי).

להכנת הציפוי לחמם במיקרוגל את קרם הקוקוס ל1-2 דק׳. לשבור לתוכו את השוקולד ולערבב עד שהכל אחיד. ברגע שהקאפקייקס מוכנים והתקררו מעט למזוג מעל כל אחד את ציפוי השוקולד.
חשוב לשמור בכלי אטום.

אופציות לתוספות בתוך העוגיות- אחרי שמוזגים כף, ניתן להניח קוביית שוקולד/ממרח חמאת בוטנים או אגוזי מלך ולכסות עם עוד כף בלילה.


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com




כתבות שאולי יעניינו אותך

כבוד: האשדודי אביתר מלכה הוא הזוכה בגמר "משחקי השף"

צוות האתר

מתכון סתיו מנצח: סמבוסק מועשר בחלבון

צוות האתר

איפה למצוא מתכונים למאכלים מרוקאיים

חי חביב