אוכל ומתכונים

מתכון חגיגי הנוביגוד – "שובה" סלמון צלוי – סלמון במעטפת סלק, שמנת חמוצה וביצה

צילום: בן יוסטר

החומרים ל־6 מנות:
1 פילה סלמון במשקל 1.5 ק"ג
2 כפות גדושות של חרדל
2 כפות דבש
2 כפות גדושות של שמיר קצוץ
2 סלקים מבושלים מגורדים דק בפומפייה
1 כף חומץ תפוחים
4 ביצים קשות
מלח ופלפל

לרוטב:
4 כפות מיונז
4 כפות שמנת חמוצה
2 שיני שום כתושות
1 כפית צלפים קצוצים
2 כפות פרמזן מגורד
מיץ מ־½ לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מניחים את פילה הסלמון על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם העור כלפי מטה.
מערבבים יחד את החרדל, הדבש, השמיר, המלח והפלפל ומורחים על הסלמון.
צולים בתנור כ־20 דקות ומוציאים; מצננים לטמפרטורת החדר. מפזרים מעל הסלמון את השמיר.
מתבלים את הסלק המגורד במלח, פלפל, חומץ ומעט דבש ומפזרים מעל שכבת השמיר.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל שכבת הסלק. מגרדים מעל את הביצים הקשות, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

כתבות שאולי יעניינו אותך

מתכון איטלקי עשיר בטעמים וקל להכנה –  פרושוטו עם מלון, מוצרלה ופסטו

צוות האתר

מתכון להכנת לזניה אישית – עם הילדים בבית – קל, טעים וחוויתי

צוות האתר

מתכון מנצח של אהובה אלפרון: שוק טלה חגיגי

צוות האתר