נהג אוטובוס בן 59 תובע כ-2.5 מיליון שקלים מאחת מקופות החולים בטענה שאיחור של יותר משלוש שנים בגילוי סרטן הערמונית הפך אותו לנכה 100 אחוז. בתביעה שהגיש לבית משפט השלום באשדוד באמצעות עו"ד דותן לינדנברג העוסק בתביעות נזקי גוף, נטען כי אם רופאת המשפחה הייתה מבצעת בדיקה רקטלית הוא היה מאובחן בזמן. בתביעה נטען כי המדובר בבדיקה שהיא חלק בלתי נפרד מבדיקה גופנית של החולה על פי חוזר משרד הבריאות בנושא.
בתביעה נטען כי כבר בחודש אפריל 2010 כשנהג האוטובוס התייצב אצל רופאת המשפחה והתלונן על קושי במתן שתן, הוא נשלח לבדיקת דם שהצביעה על מדד 5.73 PSA , גבוה מאוד יחסית ל-95 אחוזים מהאוכלוסייה. הנתון היה צריך להדליק כבר אז נורה אדומה אצל הרופאה שחייבה לפחות ביצוע בדיקה רקטלית.
בשנת 2012, שנתיים מאוחר יותר פנה נהג האוטובוס לרופאה בשל כאבי גב וכתף ובבדיקת הדם נמצאה רמה של 24.41 PSA . הרופאה הפנתה אותו לבדיקת אולטרסאונד דרכי שתן שנמצאה תקינה תוך שהיא מציינת כי אם הבדיקה תהיה תקינה אין צורך לממש ההפניה שנתנה לו לאורולוג.
בחודש יוני 2013 התלונן בקופת החולים על בעיות בהטלת שתן והוא הפנה לבדיקה דם שאבחנה מדד של 117.72 PSA . בעקבות העליה הדרמטית במדד ה-PSA והוא נקרא טלפונית באופן בהול לבדיקה אורולוגית. רק אז בוצעה לראשונה בדיקה רקטלית שהעלתה חשד לסרטן הערמונית.
בהמשך בוצעה בדיקת ביופסיה בה התברר כי נהג האוטובוס חולה בסרטן הערמונית עם גרורות. בבי"ח אסף הרופא הוסבר לא כי בשלב זה של הסרטן לא ניתן יהיה לנתח אותו להסרת הגרורות הסרטניות. לכן הוא הופנה לביצוע הקרנות וטיפול הורמונלי.
מומחה מטעם התביעה קבע בחוות דעתו כי נהג האוטובוס אובחן כחולה בסרטן הערמונית באיחור של 3 שנים מכיוון שהבדיקה הגופנית שבוצעה על ידי הרופאה המטפלת לא כללה בדיקה רקטלית. לדבריו רמת PSA גבוהה חייבה הפניה לאורולוג, ביצוע בדיקת דם נוספות ובדיקה רקטלית. המומחה קובע כי טיפול ניתוחי מבעוד מועד קרוב לוודאי היה מוביל להחלמה מלאה. כשלא יכלו לבחור בדרך הניתוחית נאלצו לבחור בטיפול הקרנות וטיפול הורמונלי שלצד תופעות הלוואי הקשות אינו מבטיח החלמה. הטיפול גרם לירידה קשה באיכות חייו וקשיים בתפקוד.
בא כוחו עו"ד דותן לינדנברג טוען בכתב התביעה כי קופת החולים התרשלה בין היתר בכך כי למרות מדד גבוה בבדיקת PSA ותלונות על קשיים בהטלת שתן, לא בוצעה בדיקה רקטלית בזמן, לא הופנה מייד לאורולוג, לא נלקחה ביופסיה של הערמונית ולא בוצע מעקב. לטענתו כתוצאה מהאיחור המשמעותי באבחון אבדה ההזדמנות לניתוח ולהחלמה. לאחרונה אף חלה החמרה נוספת במצבו.
נהג האוטובוס תובע לקבל פיצוי של כ-2.5 מיליון שקלים בגין הפסדי שכר ופנסיה, עזרת צד ג' ועזרה סיעודית, כאב וסבל והוצאות רפואיות מוגברות.
בכתב ההגנה קופת החולים טוענת בין היתר כי בדיקה רקטלית אינה בדיקת חובה במקרים אלה וכי בדיקת ביופסיה היא בדיקה פולשנית הגורמת לסיבוכים לכ-40 אחוזים ממבצעי הבדיקה ולכן מבצעים אותה רק כשיש חשד ספציפי לסרטן .לטענתה נהג האוטובוס התעלם מהנחיות הרופאה שמטפלת מידי יום בכ-40 חולים ולכן היא אינה יכולה לזכור אם חודשיים לאחר ההפניה לאורולוג, החולה אכן פנה לאורולוג.