תזונה בריאה תשמור לא רק על הגזרה, אלא גם על בריאות הלב.
סוזן באוורמן, ראש מחלקת הדרכה לתזונה של הרבלייף מסבירה: "מזונות מסוימים מפחיתים את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם. חלקם מסייעים בהורדת לחץ הדם וחלקם שומרים על רמת הכולסטרול בטווח הבריא. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שכ-70% ממקרי מחלות הלב היו יכולות להימנע בעזרת תזונה נכונה. וכמובן, מזונות שטובים עבור הלב, יהיו טובים גם עבור המוח ועבור גופנו באופן כללי".
מומחי חברת הרבלייף הכינו רשימה של מזונות שיכולים לשמור על לב בריא. הקפידו להכניס אותם לתפריט היומי ולשלב ביניהם, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר.
שמפניה – אנחנו מתחילים דווקא מהלא צפוי. רובנו אוהבים לשתות אלכוהול מדי פעם, ואין סיבה להימנע לחלוטין מאלכוהול. אבל אם כבר אלכוהול, נסו לדבוק באפשרויות הבריאות יותר. שמפניה למשל מכילה פוליפנולים, רכיב שמצוי באופן טבעי בענבים ומשפיע על ויסות זרימת הדם ולחץ הדם בגוף. כמובן שלא צריך להתחיל לשתות כמויות גדולות של אלכוהול רק כדי לקבל פוליפנולים, אבל אם כבר חוגגים ומרימים כוסית, לפחות עם קצת רכיבים בריאים על הדרך.
דגים – דגים הם המקור הכי טוב לחומצות שומן אומגה 3, שעוזרות לשמור על שומנים מסוימים בדם (כמו טריגליצרידים וכולסטרול) בטווח הנורמה ומסייעות בהפחתת הסיכון למחלות לב.
סלט צבעוני של גזרים, עגבניות ותרד – התחילו את הארוחות עם סלט צבעוני. הגזרים הכתומים, העגבניות האדומות והתרד הירוק מקבלים את הצבעים היפים שלהם מקרוטנואידים, קבוצה של פיגמנטים נוגדי חמצון. הקרוטנואידים מעכבים את חמצון הכולסטרול הרע (LDL) בדם, צעד מפתח בהתפתחות טרשת עורקים.
ועוד בסלט –הכניסו לסלט גם אבוקדו כבונוס. הקרוטנואידים מסיסים בשומן, לכן השומן הבריא של האבוקדו מסייע לגוף לספוג אותם בצורה טובה יותר. ואם כבר, אז כבר – הוסיפו לסלט גם שעועית, שהסיבים המסיסים במים שלה עוזרים לשמור על רמת הכולסטרול.
אגוזים – אגוזי עץ למיניהם, כמו שקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים, עשירים בפיטוסטרולים, שעוזרים להוריד את רמת הכולסטרול. קנו אגוזים טבעיים, קלו אותם קלות, כדי להדגיש את הטעם שלהם, ואז פזרו על סלט או על ירקות חתוכים.
פירות יער – נכון, קשה להשיג אותם טריים והם גם יקרים מאוד, אבל שווים כל פרוטה. פירות יער מקבלים את הצבעים היפים והעזים שלהם מאנתוציאנינים, פיגמנטים טבעיים שמשמשים גם כנוגדי חמצון ומסייעים בשמירה על בריאות הלב.
שוקולד – קינוח בריא! הפלבנואידים שבקקאו הם נוגדי חמצון רבי עוצמה, שמגנים על הלב ונלחמים בנזק שיוצרים הרדיקלים החופשיים. ככל שהשוקולד מריר יותר, כך הוא בריא יותר. כמובן שלא כדאי להתחיל לאכול חפיסת שוקולד על בסיס יומי, אבל אם מתחשק לכם משהו מתוק לקינוח, לפחות בחרו באפשרות הבריאה יותר.