רגע מרגש נרשם אמש בעיר: לאחר שניצל מטביעה, הגיע חליל להודות למצילו האשדודי
הגלשן שנקנה לאחותו שימש להצלת חיים: רגע מרגש נרשם אתמול באשדוד, כאשר חליל, שניצל מטביעה לפני יומיים, הגיע מיד לאחר שחרורו מבית החולים במיוחד לביתו של יונתן דרעי, מתנדב זק"א אשדוד, כדי להודות לו על שהציל את חייו, וכן לאביו, הרב אבי דרעי, מפקד זק"א מרחב לכיש.

האירוע התרחש לפני יומיים באחד מחופי אשדוד. יונתן דרעי, שהגיע לאסוף את אחותו מהחוף, הבחין בחליל שנקלע למצוקה במים והחל להיסחף. ללא היסוס הוא רץ להביא את הגלשן החדש שנרכש לאחותו, נכנס עמו למים והצליח להגיע אל הטובע, לייצב אותו ולהחזיק אותו מעל פני המים עד להגעתם אל החוף.
במהלך פעולות ההצלה התקשר יונתן אל אביו הרב אבי דרעי, שהיה באותה שעה בעיצומה של ישיבת עבודה מקצועית באשדוד יחד עם פיקוד המשטרה, ועדכן אותו כי נכנס להצלת אדם בים. הרב אבי הזעיק באופן מיידי את כוחות החירום וההצלה למקום, אשר המתינו על החוף והעבירו את חליל במצב קשה לבית החולים.
אתמול, לאחר ששוחרר מבית החולים, ביקש חליל, המתגורר בפזורה הבדואית, להגיע באופן אישי לבית משפחת דרעי כדי להודות לרב אבי דרעי ולבנו יונתן. במפגש המרגש הודה לשניים על התושייה, המהירות והנחישות שהצילו את חייו כפשוטו.

יונתן דרעי סיפר: "ברגע שראיתי את חליל במצוקה, הבנתי שאני חייב לפעול מהר. רצתי להביא את הגלשן שהיה בחוף ונכנסתי למים. תודה לה' שהצלחנו להגיע אליו בזמן ושהאירוע הסתיים בשלום."
הרב אבי דרעי, מפקד זק"א מרחב לכיש, אמר: "כשיונתן התקשר אליי מתוך האירוע והודיע שהוא נכנס להציל אדם, מיד פעלתי להזניק את כלל הכוחות הנדרשים. לראות היום את חליל מגיע אלינו הביתה בריא ושלם כדי להודות, זה רגע מרגש מאוד שממחיש עד כמה הצלת חיים היא הזכות הגדולה ביותר."
צילום: דוברות זק"א





