חנוכה שמח

סופגניות עם ריבה: מתכון מפורט שלב אחר שלב

פורט מתכון מושלם להכנת סופגניות רכות ומלאות ריבה לחנוכה. ההוראות כוללות שלבים להכנת בצק קל לעיבוד, התפחה נכונה, טיגון מושלם בשמן עמוק, ומילוי בריבה אהובה. בנוסף, תמצאו טיפים לשמירה על טמפרטורת שמן אחידה ורעיונות לגיוון המילויים
סופגניה, חנוכה
מתכון לסופגנייה

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח
  • 2.5 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב פושר (או מים לפרווה)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • ריבה לפי טעם

הוראות הכנה מפורטות:

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו שמרים, חלב וסוכר. המתינו 10 דקות להתפחה.
  2. לישה: הוסיפו קמח, ביצים, חמאה ומלח. ללוש היטב עד קבלת בצק אחיד ורך.
  3. התפחה ראשונה: כסו במגבת והשאירו במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  4. עיצוב הכדורים: חלקו את הבצק לכדורים קטנים בגודל אחיד. הניחו על משטח מקומח.
  5. התפחה שנייה: השאירו את הכדורים מכוסים ל-20-30 דקות נוספות.
  6. טיגון: חממו שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות). טגנו את הסופגניות עד שהן זהובות משני הצדדים.
  7. מילוי: השתמשו בשקית זילוף למילוי ריבה.
  8. קישוט: פזרו אבקת סוכר מעל.

טיפים:

  • שמרו על טמפרטורת שמן אחידה למניעת שריפה או בישול לא אחיד.
  • אפשר לגוון במילויים: שוקולד, קרם פטיסייר, או חלבה.

בתיאבון וחג חנוכה שמח! 🍩

blank
דירת החלומות שלכם מחכה לכם כאן - הקליקו לפרטים​
blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך