מתכונים טעימים ללביבות וסופגניות מהמטבח התאילנדי וההודי

ערבה התיכונה, לב המדבר, 8 ישובים, רובם חקלאיים. 5000 התושבים הינם ממייסדי שמונת המושבים, בחרו לגור בערבה, בנופי בראשית. לכבוד חנוכה, ביקשנו משלושה מהם מתכון ביתי לחג.
'פאקורה בצל'- לביבות הודיות אותנטיות של עפרה ראובן מצוקים, הערבה התיכונה. צילום עפרה ראובן, הערבה התיכונה

פאקורה בצל- לביבות הודיות אותנטיות בליווי רוטב צ'אטני קוקוס וצ'ילי

המתכון באדיבות עפרה ראובן 'פרוואטי צ'אי בר' בכפר האמנים צוקים, הערבה התיכונה

עפרה ראובן מצוקים, הגיעה לפני 9 שנים לערבה לאחר שהות ארוכה בהודו, בה הקימה גסט האוס ומסעדה שהתמחתה באוכל הודי וישראלי, יחד עם בן זוגה לשעבר ליאב ראובן. בחודש ספטמבר האחרון, הגשימה חלום ופתחה את מסעדת  'פרוואטי צ'אי בר' המציעה שלל מנות צמחוניות מהמטבח ההודי.

 

מתכון לכ-8 יח' בינוניות

 

מצרכים לפאקורה בצל

  • 2 כוסות בצל סגול
  • 3/4 כוס קמח חומוס
  • פלפל ירוק חריף
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור נענע
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי כמון
  • כפית אבקת קארי
  • כפית פפריקה מתוקה
  • קורט מלח
  • שמן נייטרלי לטיגון

 

אופן הכנת הלביבות:

1. קוצצים את הבצל לרצועות דקיקות

2. בקערה מערבבים את כל המצרכים ומעסים את הבצל היטב שיגיר נוזלים

3. נותנים לבלילה לנוח כחצי שעה-שעה

4. מחממים שמן במחבת על אש גבוהה

5. כשהשמן חם לוקחים בידיים חופן מהבלילה ומכניסים לשמן

6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה

 

מצרכים לצ'אטני:

  • כוס קוקוס מגורד
  • 1/2 כפית תמרינדי/כף לימון
  • פלפל ירוק חריף
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 פרוסות ג'ינגר טרי
  • כפית זרעי כמון
  • כוס מים
  • קורט מלח 

טיפ: ניתן להוסיף כף צ'אנה דאל קלוי וטחון (קטניה ההודית ממשפחת החומוס)

אופן ההכנה: טוחנים הכול בבלנדר ושומרים בקופסה

 

לביבות תפוחי אדמה, מנגולד, קשקבל ופטה, בליווי מטבל שמנת ופלפלים

המתכון באדיבות שף ינון בארי מפארן, הערבה התיכונה

ינון בארי, בן מושב פארן בערבה התיכונה, החל את דרכו הקולינרית במסעדות היוקרה בלונדון "הפאלומר" וה"ברברי".

עם שובו ארצה, פתח את ביתו לאירוח ביתי עם ארוחות קונספט ייחודיות, מבוססות תנובות עונתיות, בהן הוא משלב ירקות טריים מהמשק המשפחתי במושב, ומגינת הירקות והתבלינים שהקים. בנוסף- לצד הארוחות משלב בארי טיולי מדבר וארוחה עם מורה הדרך ארז אקשוטי.

 

מתכון לכ-14 לביבות קטנות

מצרכים ללביבות:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים
  • 1 בצל בינוני מגורד
  • 6 עלי מנגולד
  • חצי כוס גבינת קשקבל מגורדת
  • חצי כוס גבינת פטה מפוררת
  • 2 ביצים
  • כף גדושה מאוד של קמח
  • מעט מלח
  • שמן ניטרלי לטיגון 

אופן ההכנה:
1. חולטים את עלי המנגולד על מנת לרכך אותם

2. שוטפים את עלי המנגולד במים קרים, סוחטים אותם מנוזלים וקוצצים ומניחים בקערה

3. מגרדים בצל ותפוחי אדמה וסוחטים היטב מהנוזלים

4. מוסיפים לקערה את כל המצרכים- ומערבבים יחד

5. יוצרים צורות של כדורים (מעט גדול יותר מכדורי פינג פונג)

6. מטגנים בשמן עמוק על אש בינונית, מכל צד עד שהלביבות מקבלות גוון זהוב-שחום עמוק.

blank
'קאנום קאי נוק קאטה' – סופגניית בטטה תאילנדית של פריי שחר. צילום-המטבח של פריי

מצרכים למטבל שמנת חמוצה ופלפלים קלויים:

  • 2 פלפלים אדומים
  • 3 כפות גדושות שמנת של פעם (שמנת חמוצה 27% שומן)
  • 3 כפות גדושות יוגורט יווני (10% שומן)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 גבעולי אורגנו/זעתר קצוצים
  • מלח בנדיבות 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 225 מעלות במצב טורבו (עם מאוורר).

2. קולים עד שנוצרים כתמים שרופים, הופכים וקולים שוב עד שכל הפלפלים מכוסים בכתמים שרופים.

3. מניחים בקופסה סגורה עם מכסה ונותנים להם להתקרר. מקלפים ומנקים מזרעים תחת זרם מים.

4. טוחנים את הפלפלים במעבד מזון או קוצצים בסכין.

5. מערבבים יחד עם יתר מרכיבי המטבל.

 

קאנום קאי נוק קאטה- סופגניית בטטה תאילנדית

המתכון באדיבות פריי שחר-המטבח של פריי, מושב צופר בערבה התיכונה

פריי ילידת תאילנד ואמרי שחר התאהבו ממבט ראשון בתאילנד ואחרי חתונתם פריי החליטה לעלות לישראל. תחילה עבדה כמתורגמנית לעובדים הזרים, במקביל, אירחה בביתה סדנאות לבישול תאילנדי. בעקבות הביקוש למטעמיה החליטה למסד את אהבתה לבישול ב-"המטבח של פריי", ומציעה אוכל תאילנדי שישראלים אוהבים- פאטיי, סום-טאם (סלט פפאיה), פד-קא-פאו (תבשיל בשר פיקנטי עם שעועית ואפונה) ועוד.

 

מתכון לכ- 35 סופגניות

 

מצרכים:

  • 2 בטטות
  • 200 גרם קמח טפיוקה
  • 50 גרם קמח חיטה
  • 170 ג' סוכר
  • 90 גרם חלב קוקוס
  • כפית אבקת אפיה
  • כפית מלח
  • שמן ניטרלי

 

לקישוט

  • 1 שקית אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבטטות, שוטפים במים וחותכים לרבעים

2. מאדים בסיר מכוסה עם מעט מים עד לריכוך

3. מועכים בקערה את הבטטות למחית חלקה

4. מוסיפים את שאר המצרכים- מלבד חלב הקוקוס, ולשים עד לתערובת אחידה

5. מוסיפים את חלב הקוקוס ולשים עוד מספר דקות

6. נותנים לתערובת לנוח כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר

7. מחלקים לכדורים קטנים

8. בסיר עמוק מחממים שמן עד לעומק בו יכולים כדורי הבצק לצוף

9. כשהשמן מספיק חם, מעבירים את כדורי הבצק לטיגון

10. לאחר שהסופגניה מזהיבה, מוציאים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומצננים על נייר סופג

11. מקשטים באבקת סוכר

blank
דירת החלומות שלכם מחכה לכם כאן - הקליקו לפרטים​
blank

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך