מפעל המזון סולבר, אשר מייצר את הכוספא, ממנה מייצרים מזון ליותר מ-30% מהעופות ו-15% מהפרות בישראל, וכמו כן אחראי על מזון חירום קריטי למדינה, עמד בפני סכנת סגירה אחרי ששר האוצר סמוטריץ' סירב להאריך את הצו להטלת מס מגן של 4.65%. אחרי לחץ מצד ח"כ משה גפני, סמוטריץ' השתכנע והמפעל החשוב ו-110 עובדיו ניצל מסגירה ופיטורים לפני מספר חודשים
כאמור, היום אפשר לומר כי יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני פנה לשר האוצר בבקשה לקבוע את התקופה על 5 שנים, כאשר בעלי המפעל הודיעו כי תקופה זו תמנע את סגירתו ופיטורי 120 עובדיו.
קרדיט: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת