ע"פ הדיווח של ד"ר איתי גל באתר מעריב, מדובר בסלמונלה שהתפרצה באירופה ובארה"ב לרוב בירקות, פירות דגים ובשר, ונחשבת עמידה לטיפול אנטיביוטי. מרבית החולים מבוגרים בעשור השלישי הרביעי והחמישי לחייהם. הסכנה המרכזית: התייבשות.
עם קבלת מקרי התחלואה הראשונית, משרד הבריאות החל בבדיקה שגילתה כי 43 מהחולים דיווחו על צריכת דגים בהכנה ביתית ובמסעדות, שלושה מקרים צרכו דג נא, ככל הנראה סושי, במסעדה ביהוד, ו-3 מהמקרים במסעדה ביפו בחודש יוני. 18 מתוך החולים דיווחו על צריכת בשר עוף.
משרד הבריאות דגם מזון מאותן מסעדות שכלל רול סושי דג נא ורול סושי דג אפוי ומלפפונים אולם הדגימות לא איתרו חיידק סלמונלה.
עוד בפרסום של דר' גל במעריב נכתב "בשונה מתחלואה בסלמונלה רגילה ששכיחה בעיקר בילדים צעירים, מקרי התחלואה בזן זה הם בשכבות גיל מבוגרות, וממוצע הגילים הוא כ-30 שנים. מבין המדווחים 64% היו נשים. מרבית הנדבקים הם מאזורי תל אביב, פתח תקווה, נתניה, רחובות, אשדוד, רמת גן, מודיעין, ראש העין ומזכרת בתיה, אך הדבקות נרשמו גם באזורים נוספים ברחבי הארץ".