האם ישנם אתרים שהופכים את העיר למוקד אסטרטגי עבור ארגוני הטרור?

ארגוני הטרור שנמצאים בחזית המלחמה מול מדינת ישראל, ומנסים לפגוע בה בכל דרך אפשרית, ינסו ככל הנראה לפגוע באתרים האסטרטגים של מדינתנו על מנת לשתק את היכולות הצבאיות והאזרחיות * גם באשדוד ישנם מפעלים ואתרים חיוניים לצה"ל ולמדינה, שככל הנראה יהוו מוקד לפגיעה במצב הסלמה עד כדי מלחמה של ממש * עיתון 'המגזין' עושה סדר בשמועות, שרצות ברשתות החברתיות ומסביר מה הם המוקדים האסטרטגים שנמצאים באשדוד, וכיצד מדינת ישראל עושה הכל על מנת להגן עליהם מכל האיומים האפשריים, ובמקביל – התרגילים העירוניים שיאפשרו לתושבים לנהל חיי שגרה גם במצב חירום

כבר עשרה חודשים שמדינת ישראל נמצאת במלחמה קשה ועקובה מדם, מאז שארגון הטרור הרצחני חמאס החליט לבצע את הפשע הנתעב ב-7 באוקטובר האחרון, מאז אותו יום ארור איבדנו עד היום יותר מ- 1600 אזרחים, חיילים ואנשי כוחות הביטחון, במהלך המלחמה בדרום ובצפון, ואפילו ביהודה ושומרון.

המצב המדיני ביטחוני של מדינת ישראל רק הולך ומחמיר, המלחמה הקשה מעסיקה את העולם כולו ונראה כי מדינתנו רחוקה כפסע מלהיות מבודדת ממדינות המערב, זאת לאור התחזקות מפלגות השמאל באירופה ועלייתם לשלטון במדינות השונות.

מלבד הצד המדיני, ההסלמה ההולכת וגוברת מול ארגון הטרור החיזבאללה, ומול החות'ים, כאשר את שני הארגונים מפעילה אירן שרק רוצה להעיז יותר ויותר נגד מדינת ישראל. ולאחר שורת החיסולים ההרואית המיוחסת למדינתנו, נראה כי התרחבות המלחמה באזור היא רק עניין של זמן, וכמו שאמר גורם מדיני בכיר "המלחמה היא לא שאלה של האם, אלא שאלה של מתי".

חיסול רמטכ"ל חיזבאללה ומנהיג חמאס בהפרש של שעות אחדות מעמיד את ישראל במצב כוננות של ממש, ועל פי דיווחים שפורסמו ביום רביעי חיזבאללה החל לשנע חלק מהרקטות המדויקות שברשותו. כך דווח בסוכנות הידיעות AP, מפי גורם בארגון הטרור. חשוב לזכור שארגוני טרור אוהבים לאיים, אך במקרה הזה ככל הנראה הפגיעה האדירה בכבוד, עלולה לייצר תגובה מצידם, כאשר על פי הערכות תהיה מדודה ולא נרחבת.

אך בכל זאת במדינת ישראל לא לוקחים סיכונים, וכבר חודשים ארוכים נערכים תרגילים מיוחדים להתמודדות עם פגיעה משמעותית של חיזבאללה במדינת ישראל, שכן ארסנל הנשק שלה מוערך במעל ל-150,000 טילים ורקטות, היקף הגדול כמעט פי 10 מזה שעמד לרשות חמאס והג'יהאד הפלסטיני לפני ה-7 באוקטובר 2023. מעבר לכך, הוא כולל טילי שיוט וטילים בליסטיים וכן טילים בעלי יכולת דיוק מרשימה, לא רק לטווח קצר, כפי שלמדנו בחודשים האחרונים, אלא גם לטווח הרחוק.

האתרים האסטרטגים

במדינת ישראל הקטנה ישנם אתרים אסטרטגים רבים, ובארגון הטרור מכוונים לפגוע בהם בדיוק רב על מנת לשבש את חיי התושבים ואת היכולות הצבאיות של מדינתנו. על פי אלופים בצה"ל שמשמשים כפרשנים בימים אלה "תחילה הם ינסו לשבש את מסלולי ההמראה של בסיסי חיל האוויר מצפון ומדרום, ולאחר מכן הם ינסו לפגוע במטרות צבאיות נוספות, ורק לאחר מכן באתרים אסטרטגים אזרחיים כגון חברת חשמל, ומפעלים נוספים.

גם באשדוד ישנם אתרים אסטרטגים חשובים לאזור כולו בפרט ולמדינת ישראל בכלל, בסיס חיל הים שנמצא באזור הנמל הוא אחד מהם, אחריו יש את נמל אשדוד שכבר ספג איומים מהחיזבאללה ומהחות'ים בחודשים האחרונים, גם מפעל אלתא של התעשייה האווירית נחשב ליעד אסטרטגי במיוחד. חברת החשמל באשדוד היא יעד אזרחי עבור ארגוני הטרור, כמו גם בית הזיקוק אשדוד ומפעל אדמה אגן.

במדינת ישראל מודעים לאיומים המרחפים מעל מקומות אסטרטגים אלה, ועל פי מקורות צבאים ההגנה האווירית של צה"ל בבסיסים הסמוכים לאזורנו ממוקדת בעיקר על אתרים אלו. ולאחר שראינו את היכולות האדירות של חיל האוויר בתקיפה שהגיעה מאירן, אפשר להבין שמטוסי חיל האוויר ידעו לטפל באיום כזה שיגיע מרחוק, אך גם מקרוב – במסגרת סוללות טילי ההגנה הפזורים באזורנו ויודעות לנטרל באופן מדויק איומים שכאלה.

התרגילים לשעת חירום

למרות הכל, במדינתנו לא סומכים על ניסים או על כל שכבות ההגנה הקיימות ומתכוננים כהוגן לשעת חירום, במסגרת תרגילים מוכוונים ומיוחדים ובמסגרת הקמת משק לשעת חירום, שמטפל ומרכז את כל ההכנות לשעת חירום של עיריית אשדוד בתיאום עם ראש מטה מל"ח מחוזי ובהנחיית ראש העיר. באשדוד קיימת ועדת מל"ח מקומית שבראשה עומד ראש העיר. חברים בוועדה זו הם ראשי מינהל, אגפים ומחלקות העירייה וכן בעלי תפקידים נוספים.

בסוף חודש יוני עיריית אשדוד תורגלה ע"י גופי צבא ומשרדי ממשלה, והציגה תכנית הנותנת מענה לתרחיש 'עיר בעלטה', המדמה התקפת טילים וסייבר על העיר, פגיעה בתשתיות והשבתה של מערכות תפקודיות, פגיעה במבנים ונכסים עירוניים ופגיעות בנפש. מטרת התרגיל הייתה לבחון את רמת המוכנות שלנו לתרחיש קיצוני, ובסופו זכתה אשדוד בציון גבוה. אלא שכבר אז התברר היקף העומס המונח על העירייה ובעיקר הקשר עם התושב ומענה לפניות הציבור בשעת חירום, והוחלט שיש לבחון דרכים להרחבת המענה כך שיקל על התושבים ועל השירות העירוני.

לפני מספר ימים ביצעה העירייה תרגיל והשתלמות על מודל חדש, אותו פיתח ראש מכלול אוכלוסייה מר שלמה רוטנברג, בשיתוף כל מכלולי העירייה, אשר זכה לאישורם של ראש העיר ומנכ"ל העירייה. המודל החדש – מרכזי שירות עירוניים – מציע מענה מידי לתושבים ברמת הרובע! מודל זה מוריד את העומס מהמוקד העירוני ומקרב את נותני השירות אל התושבים.

המודל מתבסס על תשתיות קיימות במתקנים הפועלים כל השנה כך שהוא נשען על הקביעה כי מה שעובד בשגרה עובד בחירום. על פי המודל, בכל רובע יהיה מרכז שירות ובו עוגן מידע לציבור ועוגן מתנדבים, אשר ישמש כתובת מרכזית לתושבי הרובע בכל מה שקשור לחירום. בנוסף, העיר חולקה לארבעה אזורים ונקבעו בתוכם מקומות לשישה מרכזי שירות. בכל מרכז כזה יהיו חמישה עוגנים שיתנו מענה לתושבים: מידע לציבור ועוגן מתנדבים, ויתווספו לו עוגן חיים, עוגן אנרגיה ועוגן קליטה. המודל גובש ונוסחה לו תורת הפעלה, והיום כאמור בוצע תרגיל ראשון בבית ספר שקד, ולאחריו עברו המשתתפים השתלמות מפורטת עליו ניצח מר שלמה רוטנברג – ראש מינהל תפעול וראש מכלול אוכלוסייה שפיתח את המודל.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי אשר ביקר בתרגיל שמע פרטים על כל עוגן מחמשת העוגנים, ראה את עבודת הגנרציה להספקת חשמל בחירום, סקר את מצב המלחמה בה נמצאת ישראל מזה תשעה חודשים והציג בפני באי התרגיל את התפיסה שהביאה את העירייה לפתח מודל ייחודי וראשון מסוגו בישראל.

12121231231234234

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: ashdodonline1@gmail.com

blank

אולי יעניין אותך